Ефес савладао Фенербахче у истанбулском дербију

Кошаркаши Анадолу Ефеса савладали су екипу Фенербахчеа 89:83 у турском дербију четвртог кола Евролиге. Бајерн на свом терену славио против Басконије 77:71. Армани у неизвесној завршници победио Химки 81:80. Реал декласирао Буђућност 89:55, Олимпијакос надиграо Макаби 88:80.

Екипа Жељка Обрадовића добила је прву четвртину 26:12 али је екипа Ефеса успела у трећој четвртини (28:13) да анулира предност и на крају оствари велику победу над градским ривалом.

Ефес су до победе предводили Родриг Бобуа са 17 поена и четири асистенције, док је Адриан Моерман постигао 15 поена уз 10 скокова. Одличну партију пружио је и српски кошаркаш Василије Мицић са 13 поена и шест асистенција.

У екипи Фенербачеа истакао се Јан Весели са 24 поена, осам скокова и седам асистенција. Марко Гудурић забележио је 10, а Никола Калинић шест поена.

Екипа Дејана Радоњића савладала је пред својим навијачима екипу Басконије 77:71.

Домаћина је предводио Дерек Вилијамс са 22 поена. Владимир Лучић постигао је девет поена уз шест скокова. Стефан Јовић забележио је седам поеана уз четири асистенције док Немања Дангубић није успео да се упише у стрелце за 12 минута проведених на паркету.

У редовима Басконије Винсент Поире је уписао 24, а Торнике Шенгелија 16 поена.

Армани је у Милану у неизвесној завршници савладао Химки 81:80.

"Манекени" су победе стигли кошевима Мајка Џејмса са слободних бацања у последњим секиндама меча. Џејм се уједно био и најефикаснији на мечу са 25 поена и осам асистенција. Владимир Мицов меч је завршио са шест поена а уекипи није било Немање Недовића.

У екипи Химкија Алексеј Швед постигао је 19 поена уз веома лош проценат шута за три поена (1/10).

Подгоричка Будућност забележила је и четврти пораз у елитном такмичењу пошто је у Мадриду доживела убедљив пораз - 89:55. За екипу Будућности Немања Гордић постигао је 13, док је Ален Омић уписао 10 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије