Ђорђевић: Бјелица је мајстор, биће један од лидера

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић са великим оптимизмом чека дуеле са Грчком и Естонијом у квалификацијама за Светско првенство, иако жали што су поједини играчи морају да откажу.

Србија за ову акцију није могла да рачуна на трио из НБА Николу Јокића, Милоша Теодосића и Бобана Марјановића јер им клубови Денвер и ЛА Клиперси нису дозволили, док се од повреда опорављају Огњен Кузмић и Стефан Бирчевић.

"Што више "прозора" нас све мање... Надао сам се да ће највећа имена код нас добити дозволу, али нису, морали су да послушају клубове, као и ми", рекао је Ђорђевић на окупљању на почетку припрема.

Данас су се деветорица кошаркаша одазвала Ђорђевићу (Стефан Јовић, Илија Ђоковић, Немања Недовић, Богдан Богдановић, Марко Симоновић, Никола Калинић, Владимир Лучић, Немања Бјелица и Мирослав Радуљица), док ће се остали накнадно прикључити.

Велику захвалност изразио је генералном менаџеру Сакрамента Владу Дивцу што су са репрезентацијом Богдан Богдановић и Немања Бјелица.

Ђорђевића је посебно обрадовао долазак Бјелице после три године одсуства из разних разлога.

"Јако сам изненађен у позитивном смислу, то је порука великог мајстора, ветерана који има велику зељу да игра за репрезентацију. Донеће искуство и биће један од лидера тима.. Повреде су га раније спречавале, верујем да ће сада надокнадити".

За Грчку, селектор истиче да има добар тим који је скоро обезбедио место на Мундобаскету у Кини.

"Грчка ће бити са неколико евролигашких играча, већ су са Немачком скоро обезбедили пролаз. И даље жалим за поразом од Немачке у Новом Саду, пропуштена је шанса", закључио је он.

Србија против Грчке игра 13. септембра у Хераклиону на Криту, а три дана касније дочекује Естонију у београдској хали "Александар Николић".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије