Немачка победила Србију у Новом Саду за прво место

Кошаркаши Србије поражени су у Новом Саду од селекције Немачке резултатом 88:81, у последњем мечу групе Г и због тога са другог места иду у други круг квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године.

Иако су српски кошаркаши у већем делу меча били бољи ривал и контролисали резултат, Немци су у финишу успели да дођу до веома важне победе и осигурају прво место у групи.

Наставак квалфикација Србији доноси мечеве са Грчком, Израелом и Естонијом. 

Ништа није указивало на овакав расплет догађаја. Пун "Спенс" и разиграна Србија, која је у већем делу меча диктирала ритам и држала конце игре у својим рукама. Бобан Марјановић, Никола Милутинов и Стефан Јеловац били су веома рапсоложени и под кошем правили разлику, а Мицић је добро разигравао тим.

Ипак, у 33. минуту стрпљиви и традиционално упорни Немци долазе до прве предности на мечу (63:62) и наговештавају драму у завршници.

"Олрови" одбијају тај налет, поново долазе на жељених шест поена вишка али онда једноставно речено стају, што Шредер, Бартел, Бенцинг и Цирбес умеју да искористе да славе нову победу против европског, светског и олимпијског првака.

На крају Марјановић 22 поена и 11 скокова, Јеловац 19 а Милутинов 16 поена. Мицић је имао 10 асистенција али и очајних 0/9 за три поена.

У победничком саставу најбољи Денис Шредер са 21 поеном, док су Бенцинг и Бартел убацили по 16 поена. 

Наставак квалификација је у септембру, а селектора Ђорђевића и његов (комбиновани) тим очекује веома тежак задатак. 

Ток меча: 

21.58 - Крај, Србија је поражена од Немачке са 88:81. 

21.46 - Заиграли су "орлови" много боље, окренули предност на своју страну и пред последња два минута имају шест поена вишка. 

21.33 - Немци у 33. минуту меча долазе до првог вођства од 63:62, што тера српског селектора Ђорђевића да тражи тајм-аут. 

21.25 - Пред улазак у последњу деоницу Србија има четири поена предности 60:56. Добру игру у другом делу треће деонице "орлови" су претворили у предност која је се кретала у распону од 7 до 10 поена, али Немци у финишу тројкама долазе до минуса од свега четири поена.

21.18 - Нешто бољи почетак Немаца у другом делу, који врше већи притисак у одбрани и тако утичу на нешто лошија решења српског тима у нападу и смањују предност на само поена заостатка. 

20.48 - Полувреме у Новом Саду, Србија на "плус шест" - 41:35. Добра одбрана уз солидна решења у нападу, где је основна предност направљена преко Марјановића и Милутинова, који су чак играли заједно у петорци и уз добро дириговање Мицића. Немце у игри држи одличан шут за три. 

20.35 - На половини другог дела меча Србија има предност од 35:25. Јеловац и Марјановић већ двоцифрени. 

20.21 - После десет минута игре "орлови" имају два поена предности - 23:21. Обе екипе су се прилично ослањале на шут споља, док је у финишу прве четвртине било пуно проблема у позиционом нападу на обе стране. 

20.10 - Добар почетак Србије, почетних 7:0, које је екипа Саше Ђорђевића одржала до средине прве деонице и има 14:10. 

20.00 - Почео је меч у Новом Саду, Србија почиње у петорци: Мицић, Милосављевић, Јеловац, Тодоровић и Милутинов.

19.30 – Пола сата пре меча, репрезентативци Србије су на паркету дворане "Спенс", у току је загревање.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво