Бостон зауставио Џејмса и "пустио прву крв" на Истоку

Кошаркаши Бостон Селтикса савладали су Кливленд кавалирсе (108:83) у првом мечу финалне серије Источне конференције НБА лиге.

Први меч финала Истока је почео лоше за Кливленд кавалирсе. Потом је постало само горе.
Бостон Селтикси су амортизовали својом одбраном екипу из Охаја, да би је онда докусурили својим нападом.

Коначних 108:83 и те како су могли да се назру већ на полувремену, када је Бостон имао предност од 28 поена, али је, заправо, прва четвртина одредила читав меч.

Леброн Џејмс је био, благо речено, спектакуларан током читавог плеј-офа. У просеку је постизао 34,3 поена и имао је 9,4 ухваћене лопте, односно девет асистенција.

Међутим, организована и интелигентна одбрана Селтикса свела је "краља" на 15 поена и седам скокова (истина, имао је девет асистенција).

"Дефинитивно морате да се прилагођавате. То је најважнији део плеј-офа. Просперирају они тимови који се прилагоде противнику, који нађу начин да увек буду мало бољи", рекао је Џејмс који задивио све присутне на конференцији за медије после меча на којем је, са невероватном прецизношћу (а педантни кошаркашки новинари у САД су одмах то проверили на видео-снимцима), декламовао са много детаља све нападе и ситуације у којима је Бостон стицао предност.

Селтикси су губили са 7:4 на почетку сусрета, али су онда ушли у серију од 30:6 (укључујући и сегмент од 17:0). После тога није било повратка.

"Мислим да су момци сјајно одиграли меч. Сада је само неопходно да на истом нивоу буду и у уторак", рекао је Бред Стивенс, надалеко хваљени тренер тима из Масачусетса.

Најефикаснији код Селтикса био је Џејлен Браун са 23 поена, Маркус Морис убацио је 21, уз десет скокова, а Ал Хорфорд је стао на 20 поена.

Кевин Лав је имао осам ухваљених лопти у екипи Кливленда, а притом је постигао и 17 поена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се