Обрадовић: Завршни турнир у Београду – јединствено!

Тренер Фенербахчеа Жељко Обрадовић признаје да са нестрпљењем чека Фајнал-фор Евролиге у Београду, на коме његов тим брани титулу.

"Фајнал-фор у мојој земљи је јединствен осећај за мене", рекао је Обрадовић, са девет титула првака Европе најтрофејнији тренер у историји европских клупских такмичења. 

Обрадовић, који је и са Партизаном попео на врх Старог континента, није желео да одговори на питање да би лично могао да престигне Реал Мадрид, тим са највише трофеја – девет.

"У мојим мислима је само полуфинале са Жалгирисом. Ништа више", поручио је српски стручњак.

Он је подсетио да је из прошлогодишњег шампионског састава Фенербахчеа отишао вежан тандем Богдан Богдановић – Екпе Јудо у НБА.

"Довели смо друге играче, њих пет, и сада смо срећни како се ствари развијају."

Интересантно је да је Обрадовић био тренер Шарунасу Јасикевичијусу и Паблу Ласу, садашњим тренерима Жалгириса и Реал Мадрида, а да му је Димитрис Итудис из ЦСКА чак 13 година био асистент у Панатинаикосу.

"Срећан сам што ће сви они бити у Београду. Није ме изненадио Шарунас, мислим да врхунски играчи могу да постану и врхунски тренери, само је питање тајминга и праве прилике", закључио је он.

Фајнал-фор Евролиге одржава се од 18. до 20. маја, а полуфинални парови су Жалгирис – Фенербахче и Реал Мадрид – ЦСКА Москва.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се