Беки Хамон кандидат за тренера Милвоки Бакса

Након првог тренера ван Северне Америке, делује као да је НБА лига на путу да добије и прву жену на клупи неке екипе у најјачој кошаркашкој лиги света.

Историјска седмица за тренерску струку у НБА лиги, после објаве Финикс Санса да ће их од наредне сезоне водити Игор Кокошков, први тренер ван Северне Америке, могла би да постане још посебнија.

Наиме, како преноси И-Ес-Пи-Ен, Беки Хамон, асистент у Сан Антонио Спарсима код тренера Грега Поповича, позвана је на интервју за посао првог тренера Милвоки Бакса. Уколико се франшиза из Висконсина одлучи да ангажује Хамон, она ће постати прва жена тренер у НБА лиги.

Претходно је, наравно, постала први асистент у НБА лиги.

Истина је, међутим, да Хамон није први фаворит, као и да на списку Бакса постоји десетак имена, али и поред тога, наводи И-Ес-Пи-Ен, ово је огроман корак јер показује да ће жена, пре или касније, водити једну НБА екипу.

Еторе Месина, Италијан који такође седи на клупи Спурса, још један је од кандидата за клупу Бакса.

Хамон је тренирала Спурсе током летње лиге, коју је њен тим освојио 2015. године. Она је била шест пута учесник ол-стар утакмице током 16 година дуге каријере у WNBA лиги. Од 2014. године је део стручног штаба Грега Поповича.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво