Вориорси стали у мочварама Луизијане, модификовани Хјустон бољи од Јуте

Хјустон Рокетси, драстично измењене тактике, савладали Јуту Џез у трећем мечу полуфиналне серије Западне конференције (2:1). Исту предност, али након пораза, имају и Голден Стејт Вориорси, од којих су у трећем мечу бољи били Њу Орлеанс Пеликанси.

Напад Хјустон Рокетса конструисан је за шутеве за три поене. Није неопходно да будете превише упознати са кошаркашким приликама да бисте то знали. Тим из Тексаса је другу сезону у низу поставио рекорд НБА лиге по броју шутева за три поена (3.470 шутева, Бруклин је на другом месту са 2.924). Због тога је оно што је екипа Хјустона урадила у мечу са Јутом толико необично.

Тим тренера Мајка Дантонија се фокусирао на шутеве са полудистанце, што може да буде последица притиска плеј-оф кошарке, али и присуства Рудија Гобера, вероватног дефанзивног играча године, у противничком тиму.

У првој четвртини, коју су добили са 39:22, читавих 12 поена су постигнути са полудистанце. Овај тренд се само наставио током остатка меча, у коме је Хјустон имао резултат 70:40 на полувремену.

Џејмс Харден је постигао 25 поена и имао је 12 асистенција, док је Ерик Гордон, који је на полувремену био најефикаснији са 17 поена, стао такође на 25 поена, уз шут из игре 8/13.

Донован Мичел, на другој страни, напросто није имао вече. Руки Јуте је у меч ушао као шести најбољи стрелац плеј-офа, али је постигао само десет поена, уз 25 одсто успешности шута. Његов просек је 26,1 поен по мечу у плеј-офу.

Рики Рубио је и даље повређен, док је Џо Инглс, још једна важна нападачка опција тима из Солт Лејк Ситија, имао само шест поена, скоро исто колико и изгубљених лопти (пет).
Хјустон Рокетси, након победе од 113:92, сада воде са 2:1 у полуфиналној серији Западне конференције.

Исто то могу да кажу и Голд Стејт Вориорси, али након пораза од Њу Орлеанс Пеликанса резултатом 119:100.

Ентони Дејвис је блистао. У његових 33 поена уграђена су закуцавања након продора, промашених шутева саиграча, алеј-уп додавања... Петоструки ол-стар је, приде, имао и 18 скокова и четири асистанције.

„Био је веома агресиван. Доминантан на обе стране паркета. Био је толико добар...", рекао је Рејџон Рондо после меча.

И баш тако. Управо је Дејвис после меча рекао да је „агресија" кључна за победу његовог тима, много пре некаквих тактичких промена и корекција које су направљене. Стога су Пеликанси постигли скоро двадесет поена више од Вориорса из рекета, а имали су и десет скокова више (54 напрема 44).

Голден Стејт је тим који је познат као и те како изверзиран да неутралише велике резултатске дефиците (и то јако брзо), али сваки пут када би то покушао у овом мечу уследила би одлучна реплика Пеликанса. Вориорси нису имали ниједном предност већу од једног поена, док су губили двоцифреном разликом током читавог првог полувремена. У последње две деонице губили су и са 25, односно 26 поена.

Голден Стејт је имао веома лоше шутерско вече (говоримо, наравно, у контексту њихових спектакуларних стандарда), пошто је промашио 22 од 31 шута за три поена. Укупан тимски проценат шута није прешао 40 одсто.

"То иде на душу Пеликанса. Њихова одбрана је била спектакуларна. Донели су неопходну агресију и силу утакмици", рекао је тренер екипе из Калифорније Стив Кер.

Џру Холидеј је постигао 21 поен за Њу Орлеанс, док је Јан Кларк додао 18. Рејцојн Роно, у паузама препирања са Дрејмондом Грином, сакупио је 21 асистенцију.

„Нема асистенције без саиграча. Они погађају. Све потиче од одбране. Потом у транзицији покушавамо да створимо ‚мисмеч‘ ситуације, а онда и да се добро позиционирамо. После иде само од себе", рекао је Рондо.

Клеј Томпсон је постигао 26 поена, али је погодио само девет шутева (покушао је 22). Стефон Кари, у својој другој утакмици након што је месец дана провео лечећи повреду колена, имао је 19 поена из исто толико шутева (чак 13 промашаја). Кевин Дјурент је постигао 22 поена, али је само два пута био прецизан у другом полувремену.

Четврти меч се игра у недељу, такође у Луизијани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво