Харден поново немилосрдан против изморене Јуте

Џејмс Харден је бриљирао у првом мечу полуфинала Западне конференције, у којем је са 41 постигнутим поеном водио Хјустон Рокетсе до победе над Јута Џезом (110:96).

Хјустон је имао 25 поена предности на полувремену против Јута која је касно у петак завршила своју серију са Оклахома Ситијем и, вероватно због тога, није деловала као тим који има енергију да се супротстави на адекватнији начин тиму из Тексаса, који је Минесоту избацио у среду и има је, свакако, више времена да се рекуперира.

Јута Џез је на другом месту у НБА лиги у контексту успешности одбране у регуларном делу сезоне (дозволили у просеку 99,8 поена), али током читаве сезоне су имали проблема да зауставе Хардена и то се поновило и у овом мечу.

Да подсетимо, Харден је у мечу одиграном у новембру (137:110) постигао 56 поена.

„Њихова одбрана је јако добра. Њихова одбрана је сјајна. Али Џејмс је Џејмс", рекао је после меча тренер Хјустона, легендарни Мајк Дантони.

„Он је посебан играч. Утиче на игру на толико много начина. Једино што можете да урадите јесте да му отежате мало", рекао је тренер екипе из Солт Лејк Ситија, Квин Снајдер, чији тим ће морати да спречи Хардена, који је стигао до шесте утакмице у плеј-офу у каријери у којој је постигао најмање 40 поена, да настави у овом ритму ако жели да има икакву шансу у овој серији.

Ово је била четврта узастопна победа Хјустона у плеј-офу са десет или више поена, а Рокетси су славили на претходних пет мечева са Јутом, у просеку са 16.8 поена.

„Ми смо другачији. Видели смо толико различитих одбрана током ове сезоне и свака нас је припремила за ове тренутке", рекао је Харден.

Донован Мичел, сјајни руки Јуте, постигао је 21 поен, баш као и Џеј Краудер. Рики Рубио није играо због повреде задње ложе леве ноге. Одсуство Шпанца није мали удар за Јуту, пошто је некадашњи кошаркаш Барселоне у просеку блежио 14 поена у плеј-офу, уз седам асистенција и 7,3 скока.

Јута је најближа ма каквом преокрету била на почетку последње деонице, која је почела са седам узастопних поена Џеза. Али серија, која је довела Јуту на 11 поена заостатка (86:75), је прекинута поенима Хардена, који је меч завршио са седам погођених тројки.

Хјустон и Јута су у плеј-офу другу сезону у низу. Рокетси, који су победили Минесоту Тимбервулвсе у пет мечева, претходне сезоне су поражени од Сан Антонио Спарса. Голден Стејт је био бољи од Јуте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије