Реал шокирао зелену Атину, ЦСКА близу Београда

"Лос Бланкоси" након убедљивог пораза у првој утакмици успели да стигну до веома важне победе над Панатинаикосом у четвртфиналу Евролиге. ЦСКА по други пут савладао Химки.

Koшаркаши мадридског Реала одиграли су доста слаб први меч у Атини против Панатинаикоса (95:67), али су у другом дуелу четвртфиналне серије стигли до важног тријумфа у Атини (89:82).

Екипа Пабла Ласа је овим тријумфом направили значајан корак, наравно далеко од пресудног, ка пласману на фајнал-фор у Београду.

„Лос Бланкоси" су до победе стигли тако што су у трећој деоници постигли 32 поена против најчвршће одбране у Евролиги. У другом полувремену Реал је убацио 52 поена, а погодио је укупно 11 тројки из 20 покушаја.

„Један Грк, који држи малу радњу поред нашег хотела, упитао ме је: ‚Шта је било? Изгледали сте као кукавице. Нисте желели да победите‘. Мислим да смо вечерас боље изгледали", задовољан је био Пабло Ласо.

Рејес је меч завршио са 18 поена, Џејси Керол је убацио један мање (4/6 за три), Треј Томпкинс је додао 12, Лука Дончић осам уз пет скокова и четири асистенције, а одличан је био и Густаво Ајон са осам кошева, шест ухваћених лопти и пет успешних завршних додавања.

У домаћој екипи Џејмс је предњачио са 20 поена и шест асистенција, Пејн је постигао 13, Ник Калатес 12, а Крис Синглтон 11 поена.

ЦСКА је победио Химки и у другом мечу (89:84) и, без повређеног Нанда Де Колоа, стигао надомак коначног тријумфа над комшијским клубом.

Химки је на велики одмор отишао са два поена предности, али су „армејци" одмах на отварању треће десетоминутне деонице направили серију која им је донела предност од које се, практично, нису растајали до краја. Екипа Јоргоса Варцокаса је успела да поведе још једном (66:65), али је била пренервозна да то учини одрживијим.

Родригез поред свог имена има 26 поена, десет скокова и 4 асистенције, Кори Хигинс је додао 19, Вил Клајбурн 16, а Отело Хантер 14 поена.

У пораженом тиму Ентони Гил је био најефикаснији са 24 поена, Алексеј Швед је заустављен на само 12, уз седам асистенција, док су по 11 уписали Џејмс Андерсон и Стефан Марковић (4/5 за два, 0/4 за три, 3/3 слободна бацања).

Српски плејмејкер је још забележио пет скокова и три асистенције за 31 минут на терену.

У петак се састају Олимпијакос – Жалгирис (0:1) и Фенербахче – Басконија (1:0). 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара