Маестрални Јокић недовољан за плеј-оф

Минесота је, упркос фантастичној партији Николе Јокића, који је забележио 35 поена и десет скокова, успела да након продужетка савлада Денвер са 112:106 и у последњем колу избори доигравање НБА лиге, први пут после 13 година.

Играло се као у плеј-офу. 

У крцатом "Таргет центру", Минесота и Денвер одиграли су фантастичан меч, из ког је, на велику жалост, само једна екипа могла да изађе као победник, а то је био домаћин Минесота, који је прекинуо 13-годишњи пост без играња у плеј-офу.

Најефикаснији у редовима Тимбервулвса били су Батлер са 31 и Таунс са 26 и Тиг са 17 поена. Немања Бјелица се није уписао у стрелце за десет минута проведених на паркету.

Никола Јокић је урадио готово све што је у његовој моћи да помогне Денверу да прође у доигравање, али то није било довољно. 

Српски центар је постигао 35 поена, имао седам ухваћених лопти и три асистенције, уз четири погођене тројке, са процентом шута из игре од 56 одсто.

Уз Николу, у редовима Нагетса истакли су се Бартон са 24 и Мари са 20 поена.

Минесота је била у предности готово читав меч, али Денвер није дозвољавао да та предност износи више од десет поена.

Карл Ентони Таунс задавао је много проблема одбрани Денвера, који је на моменте доста срљао, губио лопте и дозвољавао лаке поене у контри.

Ипак, Денвер је играо у серијама, па је тако у трећој четвртини тим из Колорада везао осам поена и у неколико наврата смањио дефицит на само један поен.

Јокић је одиграо феноменално у другом полувремену и носио игру Денвера, који је успео да дође до изједначења.

Након добре одбране и дефанзивног скока, Јокић је имао шансу да реши питање победника у последњем нападу Денвера у регуларном току, али му је Гибсон избио лопту из руку секунд пре краја.

Меч је отишао у продужетак, у ком је у први план дошло искуство играча Минесоте. Џими Батлер је преузео иницијативу.

Видно уморни, играчи Денвера нису успели да се поврате у продужетку, па је Вигинс успео са линије за слободна бацања да стави тачку на меч и одведе свој тим у плеј-оф.

Сезону је завршио и Бобан Марјановић, са стилом, јер је забележио дабл-дабл у поразу Лос Анђелес клиперса од градских ривала Лејкерса са 115:110.

Марјановић је за само 13 минута убацио 12 поена и ухватио десет лопти, док Милоша Теодосића није било у саставу због повреде.

Тријумф је остварио и Богдан Богдановић са Сакраментом над екипом Хјустон рокитса (96:83).

Српски шутер је на опроштају од сјајне сезоне имао 12 поена и по пет скокова и асистенција.

Овако је протекао меч Денвер – Минесота: 

04.44 – Крај меча, победа Минесоте након продужетка од 112:106. Минесота победом обезбеђује учешће у плеј-офу.

04.23 – Након изузетно узбудљиве четврте деонице, резултат је нерешен 101:101, па ће се играти продужеци. Јокић је остварио дабл-дабл учинак од 35 поена и десет скокова. Нажалост, српски центар није искористио напад за победу, када му је лопту из руку избио Гибсон секунд до краја регуларног дела утакмице. 

03.48 – Након три четвртине Тимбервулвси воде против Денвера са 86:81. Маестрална четвртина Николе Јокића у којој је постигао чак 17 поена и сада их има 30. Потпуно је преузео одговорност на себе српски центар и управо је он главни разлог Денверовог повратка у меч. Успели су Нагетси да се у чак пет наврата приближе на поен заостатка, али је сваки пут Минесота успевала да се поново одмакне.

03.05 – На полувремену Минесота води са 62:45. Чак 13 поена и четири скокова Јокића, који је, уз 16 поена Бартона, најефикаснији у Денверу. У редовима Минесоте по 16 поена имају Таунс и Батлер, Бјелица без поена, два скока.

Минесота је у константном вођству и велику превагу прави атмосфера, искуство које је на њиховој страни, али и пар судијских одлука. Карл Ентони Таунс игра одлично и прави проблеме у одбрани Милсапу, Пламлију и Јокићу. Никола са друге стране успева да узврати веома интелигентом игром, активан је на скоку и у одбрани и у нападу, ствара прилике својим саиграчима и успео је да натера Таунса на три фаула у другој четвртини.

02.32 – Завршена је прва четвртина након које Минесота води са 29:26.

Јокић је на паркету у првој деоници провео девет минута, за којих је постигао четири поена и имао три скока. Бјелица је на другој страни за пет минута имао два скока и украо једну лопту.

Очигледно је да се не ради о обичном мечу регуларне сезоне, пошто је интензитет како на терену, тако и на трибинама као да се ради о седмој утакмици плеј-офа.  

02.10 Почео је меч у "Таргет центру" у Минеаполису. Никола Јокић је стартни центар своје екипе, Бјелица ће своју шансу тражити са клупе домаће екипе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се