Звезда изједначила, финале се сели у Подгорицу

Кошаркаши Црвене звезде савладали су екипу Будућности у другом мечу финала АБА лиге са 69:59 и изједначили на 1:1 у победама. Наредни меч игра се у петак од 20.00 часова у Подгорици.

Најефикаснији у редовима браниоца трофеја били су Омић са 15 поена и десет скокова, Рочести са 11 и Добрић са десет постигнутих поена. Фелдин је додао девет, а Лесор осам поена.

У редовима Будућности истакли су се Гордић са 22 и Доелман са десет поена. Девет је додао Ивановић.

Звезда је победом изједначила финалну серију на 1:1, а наредни меч игра се у петак 13. априла у Подгорици. 

Веома тврд и неизвестан меч одигран је још једном у дворани "Александар Николић".

Само дан након прве финалне утакмице, очигледно је играче обе екипе сустигао умор и недостатак енергије, што говори и мали број постигнутих поена.

Иако је Звезда боље ушла у меч, гости из Подгорице су успели да пронађу прави ритам.

Средином друге деонице црвено-бели стичу највећих десет поена предности, али не успевају да у тим моментима преломе меч на њихову страну и уђу у мирније друго полувреме. Будућност друго полувреме почиње серијом 8:0, да би у трећој деоници предност гостију у једном моменту износила осам поена.

Звезда је завршницом треће и почетком последње четвртине заиграла знатно бољу кошарку, како у одбрани - тако и у нападу и успела да поново стекне предност и да је одржава до последња два минута. Епитет играча утакмице односи Ален Омић који је био најбољи појединац Звезде у пресудним тренуцима и који је успео да пре свега офанзивним и дефанзивним скоковима, а потом и поенима из рекета приведе меч крају.

Овако је протекао меч:

20.20 – Крај меча, победа Звезде од 69:59, којом је изједначила финалну серију на 1:1.

19.48 – Будућност води након три деонице 48:47. Звезда је веома лоше отворила четвритну, дозволивши 8:0 серију Будућности, уз прегршт грешака и изгубљених лопти домаћина. Звезда игра са великом дозом панике, коју је ипак успела након четири везана поена Фелдина да смањи заостатак.

19.27 – Настављен је меч. 

19.12 – Нерешено је на полувремену 31:31. Најефикаснији у Звезди су Рочести и Лесор са по седам поена, код гостију десет има Доелман, седам Гордић.

Ни друга четвртина није донела неку прелепу и ефикасну кошарку. Звезда је имала десет поена предности и шансу да са линије за слободна бацања додатно отежа посао Будућности. Уместо тога гости су почели више да шутирају, али и погађају са линије за три поена и за разлику од Звезде користе готово сваки одлазак на линију слободних бацања. Тројком Ивановића у последњој секунди друге деонице, на паузу се иде са нерешеним резултатом.

18.49 – Након прве четвртине Звезда води са 17:13. Врло тврда утакмица са малим бројем поена игра се у "Пиониру". Звезда је енергичније отворила меч, са жељом да и играчи и навијачи забораве јучерашњи окршај. Будућност је потом успела да испарира противничкој енергији и уђе у егал, али је Звезда поенима Добрића поново стекне предност.

18.30 – Почео је меч у дворани "Александар Николић", први напад припада Црвеној звезди.

18.20 – Играчи обе екипе изашли су на терен дворане, у току је загревање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара