Мелоун: Нестварни Јокић не добија заслуге које би требало

Да Никола Јокић најбоље партије чува за крај сезоне потврђује и статистика која у овом случају открива више од бикинија. На 14 утакмица, од 7. марта до 4. априла, српски центар бележи у просеку 24,5 поена, 10,9 скокова, 5,9 асистенција, 1,4 украдене лопте и 1,1 блокаду у просеку по утакмици, уз фантастичне проценте шута од 56 одсто из игре, односно 50 одсто за три поена.

Јокић је у победи против Индијане од 107:104 још једном био кључ победе Нагетса. Постигао је 30 поена, имао седам асистенција, шест скокова и четири украдене лопте у трећој везаној  победи Денвера, који је надомак места које води у плеј-оф фазу такмичења.

"Већ сам рекао и раније. Он неће добити никакво признање и хвалоспеве од лиге за ову сезону, јер је он Никола Јокић, а ми смо Денвер. Ипак, оно што он ради сваке ноћи, из утакмице у утакмицу, нестварно је. Ефикасан је на толико начина и не постоји много играча који могу то што он може", изјавио је тренер Нагетса Мајк Малоун.

"Тражимо од њега да ради толико ствари за овај тим, а он, иако тек трећу годину у лиги, прихвата све улоге и труди се да носи тим на леђима из ноћи у ноћ, стварно игра на веома високом нивоу", додао је Малоун.

Денвер је уписао 43 победе, колико их има и осмопласирани Њу Орлеанс, који ће у случају пораза од Мемфиса у среду увече препустити плеј-оф место Нагетсима, због лошијег међусобног скора са тимом из Колорада.

Јокић у последњих 14 утакмица бележи у просеку 24,5 поена, 10,9 скокова, 5,9 асистенција, 1,4 украдене лопте и 1,1 блокаду у просеку по утакмици. Све то српски центар ради уз сјајне проценте шута из игре од 56,4 одсто, а 50 одсто са линије за три поена.

У том периоду на четири меча постигао је преко 30 поена, осам дабл-дабл и два трипл-дабл учинка.

"Он ради све, заиста не знате шта све да очекујете од њега. Он постиже поене, креира напад, асистира, хвата и краде лопте и има га свугде по терену. Јокић скида терет са свих осталих и олакшава нам игру", изјавио је Николин саиграч Бартон.

"Докле год могу да узимам отворене и добре шутеве, ја ћу то радити. Можда сам у последње време мало агресивнији и више налазим простора за свој шут и себе", изјавио је Никола.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара