Звезда надиграла Морнар за финале АБА лиге

Звезда – Морнар 88:69 (26:19, 26:18, 16:19, 20:13). Кошаркаши Црвене звезде савладали су у Београду, у трећем мечу полуфинала плеј-оф серије АБА лиге, екипу Морнара и обезбедили пласман у финале регионалног такмичења где ће играти против Будућности из Подгорице. Црвено-бели су до важне победе стигли на крилима фантастичног Огњена Добрића и Тејлора Рочестија. Финале АБА лиге почиње за седам дана.

Звезда ће у финалу, за четврту узастопну титулу и нови пласман у Евролигу, играти против подгоричке Будућности, која је такође са 2:1 победила Цедевиту. Финална серија ће почети 9. априла.

У препуној дворани "Александар Николић" Звезду је предводио феноменални Огњен Добрић са 19 поена (тројке пет од шест), са само једним промашајем из игре, као и Тејлор Рочести, који је дао поена мање. Ален Омић постигао је 11, а Матијас Лесор 10 поена. Код Морнара Немања Врањеш постигао је 21, а Дерек Нидам 11 поена.

Црвено-бели су отпор гостију из Бара "сломили" четири минута пре краја када су Рочести и Добрић везаним поенима одвели Звезду на 17 поена предности и увели меч у мирну завршницу.

Ток меча:

22.55 - Крај меча, Црвена звезда савладала је у Београду Морнар 88:69 и обезбедила пласман у финале АБА лиге где ће се борити за титулу и пласман у Евролигу против Будућности. Невероватну партију за црвено-беле одиграо је Огњен Добрић који је постигао 19 поена уз неколико фантастичних потеза на мечу и уз само један промашен шут у самом финишу меча када је већ све било решено.

22.36 - Новим тројкама Огњена Добрића Звезда поново враћа двоцифрену предност - 76:62.

22.26 - Завшена је и трећа деоница после које Звезда и даље води 68:56. Почетак четвртине припао је Моранру који је на 4 минута пре краја успео да анулира предност и приђе на два поена заостатка. Тада је "прорадио" Тејлор Рочести који је својом минијатуром (8 поена) успео да врати црвено-белима предност.

22.15 - Огњен Добрић фантастичном "рампом" подиже публику на ноге, Звезда и даље води - 57:52.

22.02 - Нидам двојком за госте отвара трећу четвртину - 52:39.

21.47 - Завршено је прво полувреме, Црвена звезда води против Моранара 52:37. Поново су црвено-бели серијом у завршници деонице стигли до осетније предности. Након неспортског фаула Лазића, екипа Морнара је имала прилику да смањи заостатак, али су се Добрић (3/3 за три поена) и Енис тројкама у финишу полувремена побринули да до тога не дође. Црвено-бели сјајно шутирају за три поена (7/13), док је Моранар одличан са линије за слободна бацања (15/17). Звезду предводе Добрић са 9 и Фелдин са 8 поена. По 6 су постигли Рочести, Јанковић и Лесор. Најефикаснији код Морнара је Врањеш са 10, док је Нидам постигао 7 поена.

21.41 - Мини серија Морнара којом гости враћају једноцифрену предност Звезде - 42:35. Алипијевић сада тражи тајм-аут.

21.22 - Завршена је прва четвртина коју је Звезда добила 26:19. Црвено-бели су одлично ушли у меч и тројкама Дорића и Рочестија извршили притисак на екипу Морнара. Звезда је на три минута пре краја направила серију од 9:0 и до краја деонице успелада сачува предност. Добрић и Јанковић постигли су по 6 поена у овом периоду игре.

21.16 - Звезда прави серију од 9:0 за највећу предност на мечу - 23:15, тренер гостију принуђен да тражи тајм-аут.

21.01 - Добрић тројком отвара меч...

21.00 - Почео је трећи полуфинални дуел између Звезде и Морнара. Тренер црвено-белих Душан Алимпијевић одлучио се да меч започне петорком у саставу Рочести, Лазић, Добрић, Бјелица и Лесор. Тренер Морнара извео је на терен Бакића, Мићовића, Нидама, Врањеша и Вујошевића. Дворана „Александар Николић" испуњена до последњег места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се