Фенербахче славио у Подмосковљу, Барса декласирала Ефес

Кошаркаши Фенербахчеа савладали су у гостима екипу Химкија са 73:64 у мечу 29. кола Евролиге. Пешићева Барселона убедљиво славила у Истанбулу 107:83. Армани у гостима славио против Бамберга 83:78. Басконија на свом терену победила Макаби 83:72.

Екипа Жељка Обрадовића је победом у Русији заблежила 21. победу у сезони и остала на другој позицији на табели елитног такмичења.

Најефикаснији у турској екипи био је Бред Вонамејкер са 14, Џејмс Нунали и Николо Мели уписали су по 12 поена. Марко Гудурић за пет минута проведених на паркету није успео да се упише у стрелце, док је Никола Калинић забележио два поена.

Домаћу екипу, по обичају, предводио је Алексеј Швед са 19 поена, док Стефан Марковић није имао своје вече пошто је меч завршио без поена, уз три асистеније. Бивши играч Црвене звезде Чарлс Џенкинс одиграо је солидну утакмицу постигавши осам поена.

У дербију зачеља Барселона Светислава Пешића остварила је убедљиву победу над Ефесом 107:93. Госте је предводио Томас Ертел са 20 поена, Клавер је забележио 16, а Анте Томић 15 поена.

За домаћу екипу Брок Мотум је забележио 19, док је Владимир Штимац постигао 7 поена.

Армани је у гостима савладао Бамберг 83:78 уз нову добру партију Владимира Мицова који је са 14 поена био најефикаснији у тиму "манекена".

У екипи Бамберга Дејан Мусли је постигао 10, а Лука Митровић 2 поена уз 6 скокова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије