Завршено је "мартовско лудило", познати учесници фајнал-фора

Кошаркаши колеџа Канзас сити пласирали су се на фајнал-фор Ен-Си-Еј-Еј шамионата пошто су после продужетка савладали Дјук резултатом 85:81. Они ће у полуфиналу играти против Виланове, док ће се у другом полуфиналу састати највеће изненађење сезоне, екипа Лајоле Чикаго и тим Мичигена.

Познати су сви учесници финалног турнира NCAA првенства, које ће се у Сан Антонију играти од 1. до 3. априла. За титулу ће се борити Канзас сити, Виланова, Лајола Чикаго и Мичиген.

У дербију "elite eight" фазе, Канзас сити је тек после додатних пет минута савладао екипу Мајка Крижевског, омражени Дјук.

После регуларног дела било је 72:72, а плеј Дјука Грејшон Ален промашио је шут за победу, или тачније речено, лопта је изашла из коша.

У додатних пет минута бољи и у шуту прецизнији били су "Џејхокси", највише захваљујући одличном Малику Њуману, стрелцу 32 поена.

Виланова "Вајлдкетси" били су бољи од Тексас Тека са 71:59, док је Мичиген до Ф4 турнира после пет година поста стигао победом над Флорида стејтом од 58:54.

Највеће изненађење овогодишњег "мартовског лудила", екипа Лајоле Чикаго, наставила је да живи свој сан и до завршног турнира, првог од 1963. године, стигли су неочекивано лаком и за њих некарактеристично убедљивом победом над Канзас стејтом од 78:62.

"Ремблерсе" је до тријумфа предводио сениор Бен Ричардсон са 23 поена, шест скокова и четири асистенције. 

Лајола, која је била 11. носилац на југу је претходно направила неколико "upseta", односно елиминисала боље пласиране и фаворизоване екипе - Неваду, Тенеси и Мајами.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво