"Mартовско лудило": Ноћ када су "слетели ванземаљци"

На финалном турниру америчке колеџ кошарке (НЦАА), познатом у САД као "мартовско лудило", ноћас се у Шарлоту догодило нешто незамисливо, јер је први пут у историји такмичења најслабији тим елиминисао апсолутног фаворита.

Мало познати Универзитет Мериленд за округ Балтимор (УМБЦ), који је турнир започео са 16. позиције у ранкингу, у првој рунди просто је "помео" са паркета апсолутног фаворита Вирџинију, универзитет који је био рангиран као најбољи колеџ тим у Америци.

Резултат утакмице између УМБЦ Ретриверса и Вирџинија Кавалирса, тима који је на турнир стигао са чела Конференције Атлантска обала (АЦЦ), најјаче у САД, гласио је невероватних 74:54.

Ово је први пут у историји "мартовског лудила" да 16. тим победи првог фаворита, јер су у претходних 135 таквих мечева аутсајдери губили сваки пут.

Оно што успех Ретриверса чини још невероватнијим јесте чињеница да су на турнир ушли као најгори 16. рангирани тим у новије доба и то из слабашне Конференције Америка исток, а да су пре само два месеца од конференцијског ривала Олбанија изгубили са чак 44 поена разлике - 83:39.

Најбољи опис онога што се десило у Шарлоту дао је за ЕСПН спортски аналитичар Ци-Би-Ес Спортса и симпатизер Вирџиније Бил Рафтери.

"Јел знате шта је ово? Ово је као оно када кажете 'па, добро, једног дана ће ванземаљци слетети овде и биће чудесно'. Али, у ствари у себи мислите 'ма дај, човече, сви знамо да ванземаљци овде никада неће слетети'", казао је Рафтери.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 28. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије