Читај ми!

Јокић као Чемберлен

Никола Јокић је у синоћној победи Денвера над Сан Антониом са 122:119 постигао свој шести троструки двоцифрен учинак у сезони. Јокићу је то трећи узастопни трипл дабл учинак, чиме се у једном делу изједначио са легендарним центром Филаделфије седамдесетих година Вилтом Чембрленом, који имао шест таквих низова, уз читав низ других НБА рекорда.

Српски центар убацио је 28 поена уз 11 скокова и 11 асистенција за 34 минута игре, предводећи тим у победи над Сан Антониом са 122:119.

Његов одличан учинак прокоментарисали су и тренер Денвера Мајк Мелоун и светски медији, истичући да је у појединим елементима већ сустигао легендарног центра Вилта Чембрлена.

Подсећања ради, Чембрлен је био један од најдоминантнијих центара у историји НБА у којој је играо за Филаделфију и ЛА Лејкерсе, а једно време је играо и у чувеној забављачкој групи "Глобтротер" из Харлема.

Члан "Куће славних" постао је 1978. године, а током каријере постигао је читав низ невероватних рекорда попут одиграних 1.045 утакмица, постигнутих 31.419 поена, 23.924 скокова и 4.643 асистенција...

Три године пре смрти 1996. године добио је признање као један од 50 најбољих НБА играча у историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара