КК Партизан: Утврдити починиоца, скандал је и позив на линч

Кошаркашки клуб Партизан огласио се скоро 24 сата након што се на друштвеним мрежама појавио снимак скрнављења трофеја Радивоја Кораћа, осудио је вандализам и позвао да се у складу са законом утврди идентитет починиоца.

"Као клуб, гарантујемо да нико од играча или чланова клуба није учествовао у извршењу радње која се на снимку види. Напомињемо да је пехар читав и да су са њега скинуте плочице, што значи да он није оскрнављен како се у јавности представља. Уколико је неко заборавио како изгледа оскрнављени пехар, нека погледа снимке након финала домаће Суперлиге 2014. године. Ипак, сматрамо да је плочицама са именима освајача купа место на пехару и залагаћемо се да се та традиција и у будућности поштује", наводи се у саопштењу на сајту клуба, уз фотографије трофеја са "враћеним плочицама са Звездиним грбом".

Ипак, како истичу из редова освајача Купа, највећим скандалом у читавој овој ситуацији сматрамо позив на линч играча Партизана (претње играчима на друштвеним мрежама, прим. аут.).

"Овом приликом истичемо да је позив на линч наших играча директна последица саопштења за медије које је издала Црвена звезда, у којем се паушално оцењује да је у питању 'играч или навијач' Партизана, иако се на снимку јасно види да особа која скида плочице није професионални спортиста. ''Упирање прстом' у играче Партизана изазвало је директне претње којим је угрожена сигурност неколико наших играча. Аутори тих претњи треба да кривично одговарају, а онај ко их је својим јавним иступом подстрекао на такво понашање мора да буде свестан последица свог понашања и, благо речено, неодговорних речи."

Партизан поручује да ће учинити све да своје играче од таквих ствари заштити и претње су пријављене полицији.

"Пехар намењен победнику Купа Радивоја Кораћа освојили смо поштено и на терену. Овом приликом, захваљујемо Кошаркашком савезу Србије који је обезбедио да се завршни турнир националног купа одигра у фер условима. Партизан ће учинити све да на терену освоји и Суперлигу Србије и да прелазни пехар врати у своје витрине. Тај пехар додељује Кошаркашка лига Србије, а не Црвена звезда", закључују из редова црно-белих.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара