Звезда без одбране у Баскији, плеј-оф све даљи

Басконија – Црвена звезда 103:84. Кошаркаши Звезде забележили су нови пораз у Евролиги, пошто су у Виторији поражени од екипе Басконије, директног конкурента за пласман у плеј-оф. Наредни меч Звезда игра у Београду, а противник је екипа Арманија.

Кошаркаши Црвене звезде поражени су у Виторији од екипе Басконије са 103:84, у мечу 21. кола Евролиге.

Црвено-бели су се после новог пораза, 13. у такмичењу, за корак удаљили од пласмана у плеј-оф, у који ће се пласирати првих осам екипа из лигашког дела такмичења.

Од почетка меч у "Фернандо Буеса арени" видело се да је домаћин расположен за игру, а Родриг Бобуа постигао је у том периоду 14 поена.

Немња Дангубић и Дилан Енис покушали су да одрже Звезду у животу, али је у овој утакмици недостајала чврстина у одбрани, која иначе краси тим Душана Алимпијевића.

Црвено-бели су још једном постигли 11 тројки на мечу, али је то било недовољно да се заустави екипа Басконије, која је на овом мечу деловала као распуцана машинерија.

Бобуа је на крају меч завршио са 25 поена, док је Мет Џенинг додао 18. Најефикаснији у Звездином тиму био је Дилан Енис са 22 поена, док су по 10 додали Дангубић и Давидовац.

Треба истаћи и дефанзивну партију Јанковића, који је чак пет пута блокирао противнике, али је већ почетком другог полувремена оправдано искључен са меча због друге неспортске грешке.

Звезда после 21. кола дели десето место на табели са Уникахом и Бамбергом, али јој осмопласирани Макаби бежи чак три победе.

До краја лигашког дела такмичења остало је још девет утакмица, ништа још није решено, па би Звезда победом над Арманијем у Београду, у наредном колу, могла да крене у серију тријумфа и покуша да нападне плеј-оф. 

Овако је протекао меч у Виторији: 

22.13 – Крај меча, Басконија је савладала Звезду са 103:84. 

21.51 – После три четвртине, Басконија води 75:59.

И даље Звезда јури предност противника, али и даље недостаје чврстина у одбрани црвено-белих. Јанковић је искључен са меча због две неспортске грешке, а до тада је имао пет блокада. Бобуа је постигао 23 поена, Енис на другој страни има 17. 

21.27 – Настављен је меч у "Фернандо Буеса арени".

21.12 – Полувреме у Виторији, Басконија води против Звезде 53:40.

Не делује Звезда лоше у нападу, али одбрана је слаба тачка црвено-белих у првом полувремену. Басконија напада из свих оружја, Дилан Енис држи Звезду у животу. Бобуа је најефикаснији на мечу са 16 поена, на другој страни Енис је постигао 14.

20.48 – После прве четвртине Басконија води 27:17.

Домаћин је добро ушао у сусрет, ипак, Звезда стиже до изједначења преко Ениса и Дангубића (11:11). Басконија прави серију од 11:0 и на први одмор одлази са двоцифреном предношћу. Бобуа је већ постигао 14 поена, код Звезде поени боље распоређени.

20.31 - Почео је дуел у Виторији. Џејмс Фелдин налази се у саставу Звезде, али је велико питање да ли ће заиграти на овом мечу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије