Читај ми!

Нови трипл-дабл Јокића, Бјелица солидан

Протекла ноћ у НБА лиги почела је драматичном победом Детроита над Мемфисом са 104:102 у којој је блистао Блејк Грифин, а играч одлуке био Ентони Толивер. Настављена је ништа мање драматичном завршницом Вашингтона и Торонта коју је са 122:119 добио домаћин, а завршена једном од најузбудљивијих утакмица сезоне у којој је Денвер надиграо Оклахому са 127:124 уз сјаjну игру Николе Јокића који је остварио нови троструки двоцифрен учинак. Хјустон је на гостовању без већих проблема надиграо Сан Антонио са 102:91, а Минесота на свом терену Милвоки са 108:89 уз солидну игру Немање Бјелице.

Детроит је искористио предност домаћег терена и надиграо Мемфис са 104:102 највише захваљујући Ентони Толиверу који је у завршници меча убацио тројку и два слободна бацања.

Најефикаснији на утакмици је био Блејк Грифин који је предводио тим победника са 24 поена, 10 скокова и 5 асистенција, а пратили су га Андре Драмонд са 14 поена, 15 скокова и 3 асистенције, Реџи Булок са 15, Стенли Џонсон са14 и Иш Смит са12 поена, 5 скокова и 4 асистенције.

У тиму Мемфиса најефикаснији је био Гасол са 19 поена и 14 скокова, Херисон је уписао 18 поена и 8 асистенција, а Брукс је убацио 13 поена.

И наредна утакмица је окончана драматичном завршницом у којој је Вашингтон надиграо Торонто са 122:119.

У неколико наврата је долазило до обрта и смењивања у вођству између гостију и домаћина, да би три секунде пре краја гости имали одлучујућу шансу. Вашингтон је водио са два поена разлике, а Лаури је промашио слободно бацање.

Најбољи код победника био је Бредли Бил са 27 поена и по 6 скокова и асистенција. Ото Портер је додао 16 поена, 11 скокова и 6 асистенција, Морис је убацио 15, укључујући и важну тројку у завршници, а Томаш Саторански додао је 10 поена , 3 скока и 4 асистенције.

За Репторсе је Кајл Лаури уписао 29 поена и по 5 скокова и асистенција, Демар Дерозан забележио је 23 поена , 5 скокова и 6 асистенција, а Валанчунас је дао 17 поена.

Кошаркаши Хјустона су на гостовању без веће неизвесности надиграли Сан Антонио са 102: 91 уз још једну сјајну игру Џејмса Хардена који је утакмицу завршио са 28 поена и 11 асистенција.

Одлично су га пратили Џералд Грин са15 поена, Клинт Капела са 14 поена, 13 скокова и 5 рампи и Крис Пол са 10 поена , 3 скока и 2 асистенције.

И Минесота је створила велику предност већ у првом полувремену против Милвокија и повела са двоцифреном разликом.

Потом су без проблема утакмицу привели крају са 108:89, а најбољи у тиму био је Џими Батлер са 28 поена, 4 скока и 5 асистенције. Карл-Ентони Таунс убацио је 24 поена, док је Џеф Тиг додао 9 поена и 8 асистенција.

Српски репрезентативац Немања Бјелица уписао је 8 поена, 4 скока, 2 асистенције и по рампу и украдену лопту.

Код Бакса најефикаснији је био Крис Мидлтон са 21 поеном, уз 6 скокова и 4 асистенције, Јанис Адетокумбо додао је 17 поена, а Хенсон је постигао 14 поена.

Најузбудљивији дуел вечери био је меч Денвера и Оклагоме, а славили су домаћини са 127:124 тројком у последњој секунди коју је постигао Гери Херис на асистенцију Николе Јокића.

На овом мечу наш репрезентативац је остварио нови, трећи трипл-дабл учинак са 29 поена , 13 скокова и 14 асистенција, уз 2 блокаде, украдену и само 2 изгубљене лопте.

Домаћини су сигурно ушли у меч и убрзо повели са двоцифреном разликом коју су одржавали све до последњег дела утакмице. А онда су гости појачали темпо и запретили преокретом. Пол Џорџ и Вестбрук су се распуцали и у последњој секунди донели изједначење на 124:124.
Денвер је имао последњи напад, а Гери Херис је на асистенцију Николе Јокића постао играч одлуке.

Најефикаснији у тиму победника био је Џамал Мареј са 33 поена, уз 3 скока и 5 асистенција, а истакли су се и Гери Херис са 25 поена и Вил Бартон са 15 поена, 6 скокова и 4 асистенције.

Пол Џорџ је предводио Оклахому са 43 поена и по 5 скокова и асистенција, Расел Вестбрук га је пратио са 20 поена, 9 скокова и 21 асистенцију, једну мање од рекорда каријере.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије