Брнабић: Вређање Омића је скандал, стидим се таквих плаката

Премијерка Ана Брнабић је осудила групу навијача Црвене звезде зато што нису коректно дочекали новог кошаркаша тог клуба Алена Омића и поручила да је то што су га вређали недопустиво, оценивши да је реч о страшном скандалу.

"Мислим да Србија није земља у којој је важно које сте националности и одакле долазите и да то даје ружну слику спорта. Ја се стидим таквих плаката и транспарената и мислим да то није права слика Србије и нашег спорта", рекла је Брнабићева новинарима упитана да прокоментарише инцидент који се догодио пре неколико дана, када су навијачи Звезде стајали на трибинама с транспарентом на којем је писало: "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија".

Брнабићева је изразила наду да ћемо сви заједно на све начине допринети да се то не понавља.

"Прво, то није слика коју Србија жели да пошаље у свет, нити слика којом желимо да комуницирамо с грађанима у Србији, која је можда земља са највише националних мањих у целој Европи. Ми имамо 21 савет за националне мањине у Србији и код нас се говори више од 15 мањинских језика. И ми смо поносни на то, али овакве ствари су део гласне мањине, али ми с тим морамо да изађемо на крај", поручила је премијерка.

Додала је да ће се о томе разговарати у Влади, да ће се видети како ће се реаговати, али да су свакако међу начинима да се томе стане на пут улагања у образовање, редовне седнице Националног савета националних мањина, да независне институције раде свој посао, да имамо више спорта у школама и да имамо већу комуникацију и отвореност друштва...

То подразумева, додала је, и "како радимо са медијима и комуницирамо ми који водимо Владу", али, приметила је, у томе мора да учествује цело друштво.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво