Тријумф Звезде у Милану

Кошаркаши Црвене звезде победили су на гостовању у Милану екипу Арманија са 91:88 у оквиру 15. кола Евролиге. Наредни меч Звезда игра 5. јануара против екипе Жалгириса у Београду.

Најефикаснији у победи у редовима Звезде били су Фелдин са 19 и Бјелица са 18 поена.

Код гостију најрасположенији су били Мицов са 16 и Мбај и Бертанс са по 14 постигнутих поена.

Звезда је уписала своју шесту победу у 15 одиграних мечева, док је Армани забележио 11. пораз.

Наредни меч црвено-бели играју 5. јануара против Жалгириса у Београду. 

Звезда је одиграла утакмицу са доста осцилација, али најбитније је да је водила свих 40. минута и забележила битну победу за крај године.  

Ток меча:

22.40 – Крај меча, победа Звезде у Милану над Арманијем од 89:86.

22.08 – Након три четвртине Звезда води 61:60. 

Екипа Арманија се потпуно вратила резултатски у меч, смањивши дефицит на само један поен. Трећа деоница је за разлику од прве две била веома тврда, са нешто мање поена, углавном се поентирало са линије за слободна бацања. Армани је пронашао поставу која највише штети Звезди, која са друге стране има великих потешкоћа у шуту за три поена, јер у пет покушаја није успела да га погоди у другом полувремену.

21.30 – Завршена је друга четвртина, на полувремену Армани – Црвена звезда 40:45. 

Код домаћина најрасположенији у првом делу утакмице били су Мбај и Тиодори Ћинћарини са по седам поена, у редовима Звезде најефикаснији су са девет поена Фелдин, осам имају Рочести и Лесор, док је Давидовац додао седам.

Друга четвртина играла се у неколико серија, од чега је више направио домаћи тим. Армани је дефицит спустио на једноцифрен број, Звезда је потом у два наврата отишла на највећих плус 17, али је Армани на крилима Ћинћаринија, Калнијетиса и Бертанса успела да спусти разлику на само три поена.

21.06 – Веома добра прва четвртина Звезде која води са 29:15.

Црвено-бели су веома добро отворили меч, како дефанзивно тако и у нападу. Звезда је искористила неколико лоших комуникација и ротација Арманијеве одбране и шутем за три поена највише задавала муке противнику, док је са друге стране натерала домаћина да готово све своје поене постигне захваљујући индивидуалном квалитету или са линије за слободна бацања.

20.45 – Почео је меч у Медиоланум форуму, први посед на мечу има екипа Црвене звезде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије