Читај ми!

Драматичне победе Бостона и Милвокија, Бјелица незапажен

У синоћним НБА мечевима победе су однели домаћи тимови после драматичних преокрета, а наши интернационалци су прошли незапажено. Милвоки је надиграо Минесоту (102:96), а Немања Бјелица за седам минута игре није имао никакав статистички учинак. Кошаркаши Орланда савладали су Детроит на Флориди (102:89) и тако прекинули серију од девет узастопних пораза, а Бобан Марјановић опет није улазио у игру.

Најдраматичнија завршница одиграна је у дуелу Бостона и Хјустона, а разрешио ју је Ал Хрофорд кошем три секунде пре краја за победу Бостона од 99:98.

Гостујући Хјустон је самоуверено ушао у меч, па су на старту треће четвртине водили са чак 26 кошева предности. Међутим, домаћини су успели да постепено анулирају разлику и уведу утакмицу у драматичну завршницу која је решена у последњим секундама.

Бостон је предводио Кајри Ирвинг са 26 поена, четири скока и четири асистенције, Тејтум је додао 19 поена, а по 13 су убацили Смарт и Розијер.

У редовима Хјустона, Харден је био најефикаснији са 34 поена уз десет асистенција и шест скокова. Гордон је убацио 24 поена, а Ариза 11.

И дуел Милвокија и Минесоте је разрешен после обрта у трећем делу утакмице, када је домаћа екипа анулирала двоцифрену предност гостију и однела победу – 102:96.

Најбољи у победничком тиму били су Ерик Бледсо са 26 поена, шест асистенција и пет украдених лопти и Јанис Адетокунбо са дабл-дабл учинком од 22 поена и десет скокова. Поред њих, двоцифрени су били и Крис Мидлтон и Џон Хенсон, обојица са по 14 поена.

У редовима Минесоте, Таунс је имао 22 поена, Вигинс 21, а Батлер 20, уз седам асистенција и пет скокова. Наш играч Немања Бјелица за седам минута на паркету није имао никакав учинак.
Милвоки је после ове победе пети на Истоку, а Минесота, која је овим поразом прекинула серију од пет узастопних победа, заузима четврту позицију на Западу.

Сан Антонио је без проблема савладао Њујорк са 119:107. Водили су од самог почетка меча и предност одржавали од самог краја.

Тим је предводио Ламаркус Олдриџ са 25 поена, Пау Гасол је пружио сјајну партију са 17 поена, 11 скокова и седам асистенција, Андерсон је додао 16 поена и осам скокова, док је Дени Грин убацио 15 поена.

У редовима Никса, Бизли је био најбољи са 23 поена и 12 скокова, по 18 су убацили Порзингис и Ли, а преостали двоцифрени био је Кантер са 12 поена, уз шест скокова.

Кошаркаши Орланда савладали су Детроит на Флориди са 102:89 и тиме прекинули серију од девет узастопних пораза.

Орландо је у овом мечу играо без Николе Вучевића, а Елфрид Пејтон је био најбољи са 19 поена, осам скокова и исто толико асистенција, Фурније је додао 17 поена, а Бисмарк Бијомбо уз 12 поена имао је и 13 скокова.

У редовима Детроита, у коме Бобан Марјановић опет није добио прилику, Тобајас Херис је био најефикаснији са 21 поеном, Смит је имао 18, а Андре Драмонд је уписао нови двоструки двоцифрен учинак са 17 поена и 18 скокова.

У последњој синоћној утакмици Портланд је надиграо Филаделфију са 114:110, такође у драматичном дуелу који је разрешен у финишу меча. Гости су добили прву и трећу четвртину, а домаћа екипа је успела да начини два преокрета и у финишу однесе победу.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије