Несмотреност Веселог, смиреност Дончића – Реал бољи од Фенера у Истанбулу

Имена и педигре ривала обећавали су спектакл – и обећање је у потпуности испуњено! Кошаркаши мадридског Реала савладали су у Истанбулу екипу Фенербахчеа резултатом 79:77 (10:17, 27:19, 25:25, 17:16) у 15. колу Евролиге.

Много преокрета виђено је у дуелу кошаркашких гиганата, а, како често бива у последње време, посебно се истакао Лука Дончић са 20 поена, десет асистенција и осам скокова.

У екипи коју води Жељко Обрадовић бољи од осталих био је Бред Вонамејкер са 20 поена, уз два скока и исто толико асистенција.

Фенербахче је у неколико наврата у другом полувремену успео да стигне до предности, али су "лос бланкоси" увек имали одговор и на крају су, вероватно и заслужено, славили.

Ваља имати у виду да је неспортска лична грешка Јана Веселог у самом финишу меча, као и последична слободна бацања, практично одлучила меч.

Ово је шести евролигашки пораз шампиона континента, а исти однос победа и пораза сада има и мадридски Реал.

У осталим мечевима Жалгирис је био бољи од Олимпијакоса (74:68), Уникаха је победила Макаби у Тел Авиву (89:78) и Панатинаикос је изгубио од Валенсије резултатом 67:63.

Ово би били најбољи потези вечери:

А ово је табела након непотпуног 15. кола елитног клупског европског кошаркашког такмичења:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије