Теодосићев повратак уз победу, сјајни Харден и Дурент

Милош Теодосић се вратио на терен након вишенедељне паузе због повреде и био један од најзаслужнијих за тријумф Лос Анђелес Клиперса над Торонтом са 96:91. Хјустон однео и десету узастопну победу савладавши Њу Орлеанс са 130:123 прeдвођен расположеним Џејмсом Харденом, а Кевин Дурент је предводио Вориорсе до новог тријумфа над Портландом са 111:104.

Иако је тим Торонта водио током већег дела утакмице, Клиперси су у финишу успели да начине преокрет и однесу победу и прекину серију Репторса од шест узастопних победа.

Један од кључних играча је био Милош Теодосић који се успешно вратиo на паркет после паузе због повреде.

Милош је убацио две тројке од девет покушаја, али му је шут "прорадио" у правом тренутку.

Прву тројку је убацио средином последње четвртине, а другу је погодио на мање од минут пре краја доневши Клиперсима предност од четири поена. Теодосић је меч завршио са 12 поена и седам скокова, а у његовом тиму најефикаснији су били Монтрезл Харел и Лу Вилијамс са по 17 поенза, Деaндре Џордан је додао 14 поена и 17 скокова.

Код Торонта Валанчијунас је имао двоструки двоцифрен учинак са 23 поена и 15 скокова.

Хјустон је извојевао и десету узастопну победу савладавши Њу Орлеанс са 130:123 а предводио их је изузетно расположени Џејмс Харден.

И у овом дуелу виђена је драматична завршница после обрта, јер је Њу Орлеанс одиграо фантастичну прву четвртину постигавши рекорд сезоне са 41 постигнутим поеном и запретио да савлада лидера Запада.

А онда је бриљирао Џејмс Харден који је утакмицу завршио са 26 поена и 17 асистенција, уз то и шест украдених лопти.

Клинт Капела је уз 28 поена и осам скокова забележио и пет блокада. Ерик Гордон је такође био сјајан са 27 поена, и пет погођених тројки из шест покушаја. Крис Пол је додао 20 поена, девет скокова, шест асистенција.

Код Њу Орлеанса, Ражон Рондо је имао троструки двоцифрен учинак од 13 поена, по 12 ухваћених лопти и додавања, а близу трипл-дабла био је и Казинс са 24 поена, 14 скокова и осам асистенција, али им то није много помогло.

Голден стејт је савладао Портланд са 111:104 а предводио их је Кевин Дурент у одсуству Карија и Грина.

Уз Дурента који је убацио 28 поена одличан је био и Клеј Томпсон са 24 поена, а најефикаснији на утакмици је био Лилард са 39 поена, мада то није много помогло његовом тиму.

Чикаго Булси су дошли до треће победе заредом наневши шести пораз лидеру Истока Бостону са 105:85, а предводио их је Никола Миротић са 24 поена уз осам скокова.

Расел Вестбрук са 30 и Пол Џорџ са 20 поена нису могли да помогну Оклахоми против Шарлота, који је добио меч резултатом 116:103, уз 23 поена Двајта Хауарда.

Мајами је убедљиво савладао Мемфис са 107:82 предвођен Гораном Драгићем који је утакмицу завршио са 19 поена и по пет скокова и асистенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се