Цедевита победила Партизан у неизвесној завршници

Партизан – Цедевита 82:92. Кошаркаши Партизана забележили су још један пораз у регионалној лиги, пошто су у дворани „Александар Николић“ изгубили од Цедевите. Црно-бели били равноправан ривал до последњих неколико минута, када су гости серијом тројки преломили меч.

Кошаркаши Партизана забележили су и шести пораз у регионалној лиги, пошто су у мечу 11. кола на свом терену изгубили од Цедевите резултатом 92:82.

Изабраници Мирослава Николића изгубили су осми од последњих девет мечева (у АБА лиги и Еврокупу) и значајно себи закомпликовали борбу за једно од прва четири места у такмичењу, које воде у плеј-оф.

Партизан није одиграо лош меч, имали су црно-бели девет изгубљених лопти, али нису могли да парирају фантастичном шуту Цедевите за три поена (15/31).

Током већег дела утакмице резултат је био у егалу. Цедевита је успела неколико пута да се одлепи на шест-седам поена предности, али су се црно-бели, предвођени Вилијамс-Госом некако враћали у игру.

Ипак, у завршници меча Цедевита је још једном тројкама ушла у серију, на коју Партизан није има одговор, па су гости из Загреба забележили осми тријумф у такмичењу.

Треба истаћи да је Партизан био ослабљен неиграњем Вање Маринковића, док је Новица Величковић играо само у последњој четвртини.

Вилијамс-Гос био је најефикаснији у црно-белом тиму са 25 поена, а испратио га је Патрик Милер са 15 поена и шест асистенција. У победничкој екипи незаустављив је био Роко Лени Укић са 23 поена, Муса је додао 16, Николс 12.

Наредни меч партизан игра на свом терену против екипе МЗТ-а, док Цедевита још једном гостује у Београду, код екипе ФМП-а. 

Овако је протекао меч у Београду: 

20.41 – Крај меча, Цедевита је савладала екипу партизана са 92:82.

По ко зна који пут ове сезоне, Партизан губи меч у завршници. Овога пута пресудио је шут гостију за три поена (15/31), што црно-бели нису успели да надокнаде упркос доброј игри. 

20.30 – Још једном Партизан хвата прикључак, још једном Цедевита везује две тројке и на средини последње четвртине води са 77:71. 

20.17 – Боља игра Цедевите у финишу треће деонице, па гости из Загреба пред последњу четвртину воде са 67:62.

Вилијамс-Гос је расположен са 16 поена, Милер и Стевановић додали су по девет, док у тиму Цедевите бриљира Укић са 18. Муса је додао 13, а Николс 10 поена.

Цедевита одлично шутира за три, али има висок проценат шута из два поена. Ни Партизан не заостаје у тим сегментима, али гости имају четири скока више, од чега два офанзивна. 

20.07 – Средина игре у трећој четвртини, Партизан – Цедевита 56:56.

Одлично се црно-бели боре против феноменалног шута Цедевите за три поена (10/18). 

19.58 – Настављен је меч. 

19.42 – Полувреме у Београду, Партизан – Цедевита 44:44.

Одлично Партизан парира фаворизованој Цедевити, која је у првом полуврмеену погодила осам тројки из 16 покушаја. Црно-бели одлични у шуту за два поена, екипе су изједначене по броју скокова и изгубљених лопти, све у свему изједначених првих 20 минута.

Милер и Вилијамс-Гос постигли су по девет поена, Андрић је на девет, на другој страни Николс је постигао десет, Укић девет поена за Цедевиту.

Треба рећи да је капитен Новица Величковић у саставу Партизана, али у првих 20 минута није улазио у игру. 

19.32 – Средина игре у другој четвртини, Партизан после два атрактивна закуцавања Стевановића стиже до предности од 34:30. 

19.20 – После прве четвртине води Цедевита са 24:23.

Изузетно шутерски расположени играчи обе екипе, па смо у првих десет минута већ видели осам тројки. Андрић је постигао седам поена, Танасковић пет, на другој страни Николс је постигао осам, Марфи пет. 

19.10 – Добар почетак меча за црно-беле, који после пет минута игре воде са 12:10. 

19.02 – Почео је меч у Београду. 

18.59 – Партизан вечерас игра без Вање Маринковића. 

18.55 – Неколико минута остало је почетка дерби меча 11. кола АБА лиге између партизана и Будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво