Зашто је Арена била празна? Криви Грузија, Арсенал и Барса...

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Макаби у 4. колу Евролиге 87:84, али уместо да се данас прича о другом тријумфу изабраника Душана Алимпијевића у елитном такмичењу или сјајним партијама Тејлора Роцестија и Џејмса Фелдина тема број 1 је слаба посета у Арени.

Према званичним подацима утакмицу је гледало "само" 8.230 гледалаца, што је друга најслабија посета на утакмицама црвено-белих у највећој дворани на Балкану, односно након меча против Кахе Лаборал из децембра 2013. године када је на трибинама било 7.000 људи.

Шта је разлог? Нови тим који још није "ушао под кожу" навијачима или можда непланирани порази против Будућности или Цедевите? Неатрактиван ривал? Нема шансе, Макаби је ипак један од најславнијих и најтрофејнијих клубова у историји кошарке...

Дакле, несто друго је у питању! А то друго или боље речено прво је према многим мишљењима оно што је највећа брига свакодневнице у Србији - новац.

Укратко, навијачи Црвене звезде или уопште љубитељи квалитетног спорта имали су веома садржајан октобар, почевши од одлучујуће утакмице фудбалске репрезентације Србије за пласман на Мундијал против Грузије, потом гостовања фудбалера Арсенала у Лиги Европе и кошаркаша Барселоне у Евролиги, па проста рачуница каже да новца за Макаби није преостало.

"Имамо велику захвалност према нашим навијачима, подршку коју добијамо је прави "ветар у леђа" свих ових година. Сигурно је да је могло да буде више навијача у Арени против Макабија, ми у клубу смо се потрудили да са адекватним ценама изађемо у сусрет. Ипак, ситуауција у друштву је таква да људи немају да одвоје и за фудбал и за кошарку. Надам се да ћемо са резултатима у наставку сезоне да подигнемо адреналин навијачима", рекао је Танјугу директор КК Црвена звезда Давор Ристовић.

Он је подсетио да је и прошле године на старту било нешто мање интересовање навијача и да победе привлаче гледаоце на трибине.

"Увек имамо оквиран број навијача, најмање 8.000. Да бисмо дошли до магичне бројке од 18.000 морамо да имамо добру серију резултата, као што смо то радили претходних година и опет о томе причала Европа. Врло смо задовољни сви у клубу што чекамо Бамберг са скором 2-2 и што смо још једном показали да новац не игра у овом такмичењу јер смо победили богат клуб. Није нормално да побеђумо Барселону, Макаби, али и прошле сезоне Фенербахче, Реал, ЦСКА, стално прелазимо границе могућности и стално померамо "црвену линију", истакао је Ристовић и поручио да ће Звезда имати мотив више да и пети пут у Тел Авиву победи Макаби и настави успешан низ против великог ривала.

Рачуница је једноставна, онај ко је уживо посматрао поменуте три утакмице (Грузија, Арсенал, Барселона) морао је да издвоји најмање 4.300 динара, не рачунајући пиће и храну. За нека мало боља места, запад или исток на стадиону Рајко Митић или боље место у дворани Александар Николић трошкови су ишли и до 7.000 - 8.000 динара.

Наравно, ово је рачуница за неког ко живи у Београду, а уколико се долази ван главног града трошкови "пребацују" 100 евра и више, тако да су многи уместо улазница за Макаби које коштале су 500 динара за "ниво 400" и 1.100 динара за "ниво 200" изабрали ТВ пренос. Како се то популарно код нас каже "висок је датум".

Занимљиво, сличне проблем имају и у другим европским метрополама, па је синоћ Звезда, упркос свему, имала већу посету него евролигашки мечеви Олимпијакос - Химки у Атини и Армани - Барселона у Милану, који су играли у такође великим халама "Мира и пријатељства", односно "Медиоланум форума".

Видећемо, каква ће ситуација бити у новембру, фудбалери гостују БАТЕ Борисову, а кошаркаши имају дуеле против Бамберга (2. новембра), ЦСКА из Москве (15. новембра), Басконије (23. новембра), као и дерби у АБА лиги са Партизаном (6. новембра).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара