Алимпијевић и Барцокас: Пресудила трећа четвртина

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић оценио је да је његова екипа декоцентрисано играла у трећој четвртини и да то је, уз лош проценат реализованих слободних бацања, један од кључних разлога пораза од Химкија.

Црвена звезда претпела је вечерас други пораз у Евролиги, пошто је на гостовању изгубила од Химкија са 78:85.

"Углавном смо били добри у првом полувремену, али смо играли декоцентрисано у трећој четвртини, можда неких пет, шест минута, не знам тачно. Можда је то био и најбитнији период утакмице. За ову утакмицу је било довољно да имаш Химкија за противника", рекао је Алимпијевић после утакмице.

Екипа Звезде имала је само 52 одсто убачених слободних бацања, пошто је погодила само 10 од 19 шутева.

"Такође, друга ствар која је јако битна у утакмицама као што је била ова, је концентрација код извођења слободних бацања, што ми данас нисмо имали. Имамо много мањи буџет од осталих, али смо показали да можемо да играмо са свима, посебно када играмо код куће, где су нам веће шансе за победу", рекао је Алимипијевић.

Тренер Химкија Јоргос Барцокас казао је да је другачији приступ и агресивнија одбрана његовог тима у трећој четвртини преломило утакмицу.

"Причали смо у свлачионици на полувремену о нашем приступу. Бацили смо 20 минута у првом делу, играли смо без стрпљења и у одбрани нисмо ништа урадили. Морамо да порадимо на приступу, поготово у одбрани. Мислим да смо све то успели у трећој четвртини. Били смо знатно бољи у одбрани, што нам је донело добра решења у нападу. На крају смо лако победили, али приступ у првих 20 минута је био јако лош", рекао је Барцокас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 25. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије