Алимпијевић: Задовољан сам, били смо храбри

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да је његова екипа била храбра у појединим моментима утакмице против Жалгириса и да је задовољан што су црвено-бели одиграли неизвестан меч на почетку Евролиге.

"Били смо веома храбри и играли смо добро у појединим тренуцима, али то није довољно да се победи оваква утакмица, у оваквој атмосфери и против тима као што је Жалгирис. Рекао сам и пре меча да ће ситнице одлучити победника, а ми смо, нарочито у првом полувремену, имали проблема са грађењем скока", рекао је Алимпијевић.

Кошаркаши Црвене звезде поразом су почели ново издање Евролиге, пошто су вечерас у Каунасу изгубили од Жалгириса са 76:78.

Црвено-бели су имали последњи напад на мечу, али је Тејлор Рочести промашио шут за три поена секунд пре краја.

"Задовољан сам, јер имам пет играча без искуства у Евролиги, а на крају смо имали шут за победу. То је кошарка - некад победиш, некад изгубиш", рекао је тренер Звезде. Звезда у наредном колу дочекује Барселону.

Тренер Жалгириса Шарунас Јасикевичијус рекао је да је изгледало да његова екипа контролише меч против Црвене звезде, али да је доста грешила.

"Тражио сам од својих играча победу од једног поена, а добили су са два... Чинило се да контролишемо утакмицу, али имали смо доста грешака. У реду, ми смо млад тим и то морате да разумете. Можда тражим превише од њих, али мислим да су способни за то. Атмосфера је била невероватна. Штета што као тренер не могу да уживам у томе, јер ми 2.000 ствари пролази кроз главу. Волео бих да могу више да уживам", рекао је Јасикевичијус.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се