Читај ми!

Звезда креће Евролигу из Каунаса: Опет аутсајдери, али...

Кошаркаши Црвене звезде вечерас започињу наступ у новој сезони Евролиге гостовањем у Каунасу екипи Жалгириса, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу. Црвено-бели и ове сезоне пројектовани су као аутсајдери у друштву 16 најбољих тимова Европе у другом лигашком формату елитног такмичења, али је слично било и прошле па су били близу пласмана у Топ8.

У односу на прошлу годину тим је умногоме измењен, отишло је осам играча и дугогодишњи тренер Дејан Радоњић, али су доведена респектабилна појачања попут искусних Американаца Тејлора Рочестија и Џејмса Фелдина, стигао је Перо Антић, као и талентовани француски центар Матијас Лесор.

Одличан старт у АБА лиги и убедљиве три победе над Морнаром, Мега Бемаксом и Олимпијом уливају оптимизам у походу на нове подвиге у Евролиги. Ранијих сезона црвено-бели су побеђивали Фенербахче, Реал Мадрид, Панатинаикос, Барселона, ЦСКА...

Тренер Звезде Душан Алимпијевић позвао је јавност на стрпљење због новог тима, речима да се Звезда свакако неће унапред предати.

"Борићемо се до краја и знамо неке наше реалне циљеве у Евролиги. Многи су показали и одређену дозу забринутости како ће Црвена звезда уопште изгледати у Евролиги, да ли ће уопште направити тим. Сада после овог старта опет се појављују нека очекивања, која су већа. Оно што је сигурно, направили смо квалитетан састав, а за нешто више, као што је Евролига, потребно је додатно време", рекао је Алимпијевић.

На супротној страни кошаркаша Црвене звезде на старту Евролиге биће бивши играч Василије Мицић, који је овог лета појачао шампиона Литваније.

Утакмица између Жалгириса и Црвене звезде игра се вечерас од 19 сати у Жалгирис арени, а ток меча и кретање резултата можете пратити на нашем порталу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се