Проширење хале Александар Николић на 9.500 места

Хала "Александар Николић" у Београду добила је нову расвету, а ускоро ће почети проширење на 9.500 места, најавио је градски менаџер Горан Весић.

"То је увод да, после решавања имовинско-правних питања уђемо у реконструкцију дворане и надам се да ће она почети током следеће године. Уместо садашњих 6.200 места, имаће око 9.500, чиме ће се испунити сви услови за одржавање великих спортских манифестација", рекао је Весић приликом обиласка дворане.

Весић је навео да ће бити замењене столице, као и све друго што је потребно да би "храм кошарке наставио да живи свој спортски живот".

По његовим речима, хала је изграђена 1973. године и "већ захтева озбиљу реконструкцију".

Постављање нове лед расвете коштало је 15 милиона динара и хала сада испуњава услове Евролиге, Фиба, али и осталих спортских такмичења.

Спортско-рекреативни центар Ташмајдан је у последње четири године повећао приход за 175 милиона динара, а расход смањио за 100 милиона, навео је Весић.

"То је предузеће које више није под субвенцијама под којима је било до пре две и по године и данас оно само себе издржава. Њихов велнес центар може да се мери са сваким приватним центром у граду и ово је доказ да ово предузеће може да функционише по тржишном принципу и да може да се носи како са приватним халама тако и са Ареном и да истовремено остварује приход", додао је Весић.

Директор СРЦ Ташмајдан Милан Нововић рекао је да је хала добила 44 најновија лед пројектора који су у стандарду оних у најпознатијим светским дворанама.

"Ово је још један у низу пројеката које је спровео СРЦ Ташмајдан", рекао је Нововић.
Он је казао да је пројекат значајан због тога што су испуњени услови за одржавање великих такмичења које захтевају светске и европске федерације и достижу се стандарди енергетске ефикасности која води ка даљем смањењу расхода.

"На овај начин постигли смо довољну осветљеност дворане на дужи временски период и продужили трајност јер се трајање осветљења процењује на 10.000 сати по свакој светиљци. Ова расвета неће ни на који начин ометати будуће радове на реконструкцији и биће компатибилна и са будућим капацитетом дворане", казао је Нововић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво