Читај ми!

Обрадовић: Увек ћу осећати велики дуг према Борцу и Чачку

Тренер турског кошаркашког тима Фенербахчеа Жељко Обрадовић изјавио је у Чачку да ће увек осећати велики дуг према клубу у коме је поникао и према свим људима из овога града. Публика, која је до последњег места испунила халу Борац, громогласним аплаузом поздравила је Обрадовића, који је родом из Чачка.

Кошаркаши чачанског Борца поражени су вечерас у пријатељској утакмици од екипе истанбулског Фенербахчеа резултатом 81:93 (16:26, 23:21, 30:18, 12:28).

„Велико ми је задовољство и прилика да се захвалим пре свега председнику Борца Пеци Пантовићу И градоначелнику Милуну Тодоровићу на позиву да будемо гости овде, мада ја никада не могу да будем гост пошто је ово мој клуб и мој град", казао је тренер европског првака Фенербахчеа Желко Обрадовић.

Он је нагласио да је резултат вечерашње утакмице најмање важан.

Обрадовић је казао да је његов тим и поред напорних шест дана у којима су одиграли шест утакмица вечерас одиграо добро против екипе Борца и честитао чачанским кошаркашима на начину на који су играли и пожелео им пуно успеха у наставку сезоне. Обрадовић се такође захвалио публици на изузетном пријему и изразио очекивање да ће и у будућности бити прилике да се овакав дуел понови.

Тренер чачанског Борца Рашко Бојић казао је да је да су играчи одиграли онако како је ипланирано што се енергије, приступа и жеље тиче.

"Сигурно да је квалитет апсолутно на страни Фенера међутим испоставило се да смо ми својом жељом и енергијом успели мало да закомпликујемо утакмицу И вероватно смо одиграли на горњој граници наших могућности", рекао је Бојић.

Играч Фенербахчеа Марко Гудурић казао је да је било лепо вратити се у Србију и Чачак. Он је истакао да је често играо у овом граду и искористио прилику да честита играчима Борца на вечерашњој партији, као и својим саиграццима на победи.

"Нама је ово била шеста утакмица у протеклих шест дана, није било лако, али успели смо да остваримо оно што се подразумева а то је победа", рекао је он.

Вођа чачанских зебри Марко Мариновић је нагласио да је Чачак показао да је град кошарке и да ће то и остати.

"Ова екипа вечерас је успела колико толико да парира екипи Фенера, надам се да ће Чачани препознати квалитет и долазити на наше утакмице ако не баш у оволиком броју, ми ћемо бити задовољни и са мало мање, ми ћемо то њима вратити ове године пласманом у Прву јадранску лигу", истакао је Мариновић.

Утакмицу су пратили Душан Дуда Ивковић, Дамир Шолман, амбасадор Турске у Србији Танжу Билгич, као и локални званичници.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара