Трамп против Вориорса, Леброн га назвао битангом!

Амерички спорт, са својим англосаксонским коренима, много полаже на традицију и симболику која са њом иде. Једна од важнијих, па и омиљенијих, јесу посете шампиона професионалних лига Белој кући и председнику Сједињених Држава. Међутим, супротстављајући се његовим ставовима, изјавама и општој политици, Стефон Кари, звезда Голден стејта, изјавио је да не жели да се "дружи" са Доналдом Трампом. Са своје стране, користећи свој омиљени вид јавног говора (Твитер), Трамп је одлучио да повуче позив Стефону Карију. На истој друштвеној мрежи истим поводом огласио се најбољи играч данашњице Леброн Џејмс, назвавши председника битангом.

Председник Трамп је твитовао у суботу да позив НБА суперзвезди више не важи.

„Долазак у Белу кућу се сматра великом чашћу са шампионски тим. Стефон Кари оклева, стога позив за њега више не важи", написао је Трамп.

Кари је претходно изјавио да нема намеру да долази у Вашингтон.

„Не желим да идем", рекао је он у петак, надовезујући се на своју изјаву из јуна да „вероватно" неће ићи. Ове седмице је додатно истакао да сматра да ни тим не би требало да иде.

Како преноси И-Ес-Пи-Ен, управа клуба из Калифорније ће одлуку о одласку донети заједно, „на отвореном форуму и кроз дискусију".

„Надам се да ће мој неодлазак инспирисати неку врсту промене онога што толеришемо у овој земљи и шта представљамо. Можда се промени оно што сматрамо прихватљивим, а шта игноришемо", објаснио је Кари.

„Наравно, знам да мој чин неће чудесно учинити све бољим, али сви морамо да користимо прилике које имамо, платформе које нам се пружају како бисмо изразили свој став".

Леброн Џејмс, звезда Кливленд кавалирса и велики супарник и ривал Стефона Карија на паркету, придружио се посредном дијалогу Трампа и кошаркаша, тако што се и сам огласио на Твитеру.

"Стефон Кари је већ рекао да не жели да дође, тако да не постоји позивница (која се може повући). Долазак у Белу кућу је била част док се ти ниси појавио", написао је Џејмс.

Кари се придружио многим професионалним спортистима у Америци, међу којима је понајвише играча америчког фудбала, који се на разне начине боре за промену политичког дискурса и социјалног положаја група које сматрају потлаченима – афроамериканаца, хиспаноамериканаца, припадника LGBTQ заједнице...

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара