Са лица места, пред финале Србија – Словенија

Кошаркаши Србије су после велике борбе стигли до финала Европског првенства у Истанбулу. Победили су Русију са 87:79. У походу на прву златну медаљу на континенталном шампионату после 16 година, ривал Србије у недељу од 20 сати и 30 минута биће Словенија.

После победе Србије над Русијом и пласмана у финале Европског првенства, пажња јавности највише је била усмерена ка повреди плејмејкера нашег тима Стефана Јовића. Ипак, селектор Ђорђевић саопштио је добре вести.

"Нема неке озбиљније повреде, то је једна дисторзија зглоба. Он је још и јуче рекао, чак и мени, када сам отишао у собу да видим како је, да ће играти, да хоће да игра и да има велику жељу и ја сад не сумњам у то да ће он дати све од себе, колико може", рекао је Ђорђевић.

Словенија је до сада једина непоражена екипа на Шампионату. Драгић, Дончић и Рендолф, пре свих, пружају одличне партије под вођством селектора Игора Кокошкова.

"Нема калкулације, понављам то, играћемо са Србијом, бодримо једни друге, виђамо се у хотелу стално. Причам са Сашом да тим игра победнички, има победнички менталитет, карактер и видимо се у недељу поново", рекао је Кокошков.

Иако је статистика на страни нашег противника, који у досадашњим дуелима води са 3-1 у победама, Србија има своје адуте и зна рецепт за освајање злата.

"Наше ствари, наша сигурност, храброст, за ово радимо, за ово се спремамо, о овоме сањамо, о овоме момци сањају, сигуран сам, и једноставно не треба и не смемо стати на овоме", закључио је селектор Ђорђевић.

О освајању бронзане медаље одлучиваће селекције Шпаније и Русије, а финале Србије и Словеније, као што већ знате, је у недељу од 20 и 30 уз пренос на нашој телевизији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара