Богдановић и Лучић: Нисмо потценили Мађаре

Кошаркаши Србије Богдан Богдановић и Владимир Лучић рекли је да је Мађарска одиграла одличан меч и да његова екипа није потценила противника у осмини финала Европског првенства.

"Одиграли смо солидну утакмицу. Ушли смо концентрисано и када је било 16:3 мислили смо биће лагано. Међутим, они су показали сав свој таленат и видело се да могу", рекао је Богдановић новинарима у Истанбулу.

Кошаркаши Србије пласирали су се данас у четврфинале Европског првенства, пошто су у осмини финала у Истанбулу победили селекцију Мађарске са 86:78 (24:16, 24:25, 21:12, 17:25).

"Мађари су одиграли одлично. Нисмо их ми потценили, било је после близу 20 за нас, а ако не преломиш тада, онда се врати испод 10 и онда је опет егал утакмица, утакмица на два-три поседа. Добро је да смо победили и сада треба да се одморимо и спремимо за Италијане", рекао је Богдановић.

Србија ће у борби за полуфинале шампионата Европе играти против Италије. Тај меч је на програму у среду.

"Они су доста сличан противник Мађарској, само на вишем нивоу. Доста шутирају за три поена, мање играју 'пик', али су незгодни из кретње без лопте. Незгодна екипа, доста талента, тешко их је чувати један на један, али имамо и ми наше предности које треба искористити", рекао је Богдановић.

Владимир Лучић је такође похвалио Мађаре.

"Добро смо отворили утакмицу, стекли разлику на почетку, а онда из неког разлога смо средином прве четвртине пали и дозволили им да се врате у меч. Поседују квалитет, били су растерећени, убацили су доста шутева што није био случај у претходним утакмицама... Ето, теже него очекивано смо победили, али дошли смо до четвртфинала и спремамо се за Италију", рекао је Лучић.

Лучић је казао да је можда и добро што је његова екипа одиграла тежи меч у осмини финала.

"Можда и јесте добро, шта знам... Више је било наших грешака које су довеле до тога да утакмица буде неизвеснија. Мислим да смо спремни за четврфинале. Играли смо против Италијана, порасли су као екипа на овом Европском првенству. Тежак дуел нас чека, али бићемо спремни", рекао је Лучић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво