Селектор Мађарске: Србија ће победити, ми ћемо се борити

Селектор кошаркашке репрезентације Мађарске Стојан Ивковић рекао је да ће његова екипа пружити жесток отпор Србији, иако не очекује победу у том дуелу.

"Ко ме познаје, зна да ће борба бити жешћа. Србија ће добити, а надам се да ћемо оставити добар утисак. Желим све најбоље Србији", рекао је Ивковић српским извештачима из Истанбула.

Мађарска и Србија ће у недељу играти у осмини финала Европског првенства.

"Све најбоље Србији, а ми ћемо се борити, као и до сада", истакао је селектор Мађарске.

Он је навео да ће мађарски кошаркаши "пробати да уче и поштено раде свој посао".

"Глупи људи мисле да су најбољи и најпаметнији. Треба да се радујемо и боримо као до сада јер кошарку баш и не знамо да играмо. Немамо висину, али имамо веома добре људе и карактер", казао је Ивковић.

Мађарска први пут учествује на европским шампионатима после 18 година, а последњу утакмицу до ове групне фазе добила је пре чак 48 година.

"Играли смо са Хрватима, па са Црногорцима и сада ћемо са Србима. Ништа лепше. Мала спортска нација као ми, да има такву привилегију...", рекао је Ивковић и потом објаснио у каквој је ситуацији у Турској.

"Играчи су молили Шпанце да се сликају пред утакмицу. Људе попут ових из шпанског или српског тима, већина њих може да гледа само на телевизији", навео је Ивковић, који се током разговора са новинарима срдачно поздравио са селектором Црне Горе Богданом Тањевићем.

Стојан Ивковић је казао да му пријају похвале селектора Србије Александра Ђорђевића, за кога је рекао да је "увек био коректан момак".

"Хвала му. Ми смо добра дружина. Ако немаш високи квалитет са десет играча у ротацији, мораш да идеш на емоцију. А ко је ту коме шеф, ко је бољи, паметнији...", казао је Ивковић.

Он је репрезентацију Србије назвао институцијом.

"Србија је институција. Не можемо да кажемо да је први фаворит првенства, али можемо да кажемо да је тим са изванредним тренером и односима у екипи. Није ми драго што смо добили Србију јер је та репрезентација увек била на високом нивоу", рекао је Ивковић.

Стојан Ивковић је рођен у Дубровнику, одрастао је у Црној Гори, а пореклом је из Србије.

Како је рекао, "својатање је нормално".

"Ми смо деца тог неког периода. Поносан сам на тату и маму, волим Црну Гору, тамо сам одрастао. Сада сам постао Мађар", рекао је он.

Испричао је и како га гледају у Мађарској.

"Пошто могу да будем агресиван ако је неко безобразан, направим темпераментну реакцију, онда сам Србин. А ако направим резултат, онда сам Хрват", рекао је он.

Ивковић је рекао да му је најлакше да гледа ватерполо.

"Најлакше ми је у ватерполу јер увек отворим шампањац пре неког великог такмичења јер знам да сам победио: или Србија, или Црна Гора, или Хрватска, или Мађарска. То ми је најмилији спорт, без стреса, а овде ћемо видети", рекао је Ивковић.

Утакмица Србије и Мађарске играће се у недељу од 14.15.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије