Србија рутински савладала Велику Британију

Кошаркаши Србије победили су Велику Британију резултатом 82:68 у мечу четвртог кола групе Д на Евробаскету. Од првог до последњег минута наш тим био је у вођству и без већих проблема остварио трећу победу на првенству. У четвртак последњи меч групне фазе против Белгије од 16.15 часова.

Очекивано, Србија је била доминантна. Уз евидентну предност у квалитету, српске кошаркаше одлично је служио шут за три поена, поготово у првом полувремену (шест тројки у првој, а две у другој четвртини). Погађали су веома расположени Јовић, Мицић и Мачван. Укупно десет "тројки".

Предност после првог квартала износила је 11 поена (25:11), да би после двадесет минтуа "орлови" били на "плус 9" – 47:38.

Наставак је донео "одрађивање посла", разлика је у једном моменту износила и 19 поена, уз делимично одмарање кључних играча у финишу и пружање већег броја минута играчима који су до сада мање играли. Дакле, селектор Ђорђевић је спајао лепо и корсино (65:55 пред улазак у последњу четвртину).

Штимац, Мицић и Гудурић су потом у извесној мери пронашли нападачки ритам, а меч је на крају завршен резултатом 82:68.

Богдановић је поново био најефикаснији са 18 поена, Јовић је уз пет асистенција имао 11 поена, колико је имао и Владимир Штимац, док је Мачван убацио кош мање.

Код Британаца најефикаснији био је Окарефор са 17, Џонсон 13 а Нелсон је додао 11 поена.

Након што је раније у уторак Летонија савладала Русију са 84:69, Србија сада има врло реалне шансе да такмичење у групи Д заврши на првом месту. У кругу са управо Летонцима и Русима, Србија има кош разлику "плус 5", колико имају и Летонци али у том случају се гледа међусобни дуел, који је припао "орловима". Руси у том кругу имају "минус 10".

У наредном, последњем колу, Србија игра против Белгије, Русија против Велике Британије а Летонија против домаћина Турске, где ће нашем тиму бити потребна победа Порзингиса и другова.

Ток меча:

17.32 - Крај утакмице, Србија је савладала Велику Британију – 82:68.

17:13 – Кузмић и Богдановић "закуцавају" Британце.

17.08 – Завршена је трећа четвртина вођством Србије од 65:55.

Репрезентација Србије одиграла је веома добру трећу деоницу у којој је у једном тренутку водила и са 19 поена. Ипак, Британци бољом одбраном, а онда и са више креативности у нападу, успевају да смање дефицит на десет поена.  

16.55 - Серију поена репрезентације Србије започиње Јовић украденом лоптом и снажним закуцавањем. 

16.51 – Почело је друго полувреме. 

16.38 – Завршено је прво полувреме, након 20 минута игре Србија води са 47:38.

Најефикаснији на полувремену у репрезентацији Србије су Мачван са осам, Богдановић са седам и Јовић и Мицић са шест постигнутих поена. Код Британаца Нелсон има девет, а Окерефор и Мари осам. Британци су подигли проценат шута, поготово за три поена, што им је омогућило резултатски прикључак и смањење предности Србије на шест поена. Ипак на крилима Богдановића и Јовића који имају одличну сарадњу са високим играчима, репрезентација Србије успева да се одвоји на девет поена. 

16.15 – Почела је друга четвртина.

16.16 – Завршена је прва четвртина након које Србија води 25:14.

Прву деоницу обележио је шут наше репрезентације за три поена. "Орлови" су погодили шест тројки из 12 покушаја и за сада је то главни разлог овакве предности. Ипак, шут за два поена је 2/12 и тај сегмент би репрезентативци Србије морали да поправе. 

16.05 – Јовић "начиње" противнике и постиже прву тројку на мечу.

16.00 – Почео је меч.

15.58 – Играчи обе репрезентације су на терену, интониране су химне, меч почиње ускоро.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара