Алимпијевић: Пуно посла је пред нама, али је доста тога је и урађено

Тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да је задовољан досадашњим припремама за нову сезону, али је додао да је пред црвено-белима још пуно посла.

Кошаркаши Звезде улазе у пету недељу припрема за нову сезону. Црвено-бели су одиграли две тренинг утакмице, а у последњој су победили руски Зенит у Вршцу. 

Алимпијевић је навео да је меч против Зенита био изузетно користан за његову екипу.

"Јака провера, против изузетно квалитетног тима, чије су амбиције велике. То је екипа која је формирана да обезбеди Евролигу за наредну сезону. С друге стране, ми смо играли тај меч без репрезентативца Бранка Лазића, Огњен Добрић је лакше повређен и враћа се у тренажни процес, ту је и доселекција тима, посебно што се тиче плејмејкера, која није завршена. Оно што је најважније, што остаје после те утакмице, јесте оквир и смерница шта желимо - а то је тимска игра и снажна одбрана", рекао је Алимпијевић за сајт клуба.

"Играли смо као тим. Остале ствари ће долазити како будемо још више времена провели заједно и уиграли се. Све у свему задовољан сам и идемо даље", додао је тренер Звезде.

Екипа Звезде је на окупу од 7. августа, али главни посао на уигравању тима тек предстоји.

"Окупили смо се почетком августа и за сада сам задовољан, момци добро раде, акценат је био у физичком делу. Такође, потребно нам је време да све уклопимо, да се уигравамо, дошло је доста нових играча. Пуно је посла пред нама, али је доста тога и урађено. Све у свему, оно што је било планирано за овај период је урађено, али је пуно тога још пред нама до прве званичне утакмице", рекао је Алимпијевић.

Црвено-бели ће у наредном периоду одиграти још шест утакмица, а противници ће бити све јачи и јачи.

"Идеја је била да како се буде ближио крај припремног периода имамо све јаче и јаче провере... Сматрам да ћемо управо у таквим утакмицама које следе, против Локомотиве, Олимпијакоса, Макабија или Уникса, видети шта још треба да коригујемо и поправимо и на чему треба да радимо у наредном периоду", рекао је тренер Звезде.

Алимпијевић је имао и поруку за навијаче Звезде.

"Оно што је моја једина порука нашим навијачима, симпатизерима и људима којима је црвено-бела боја при срцу, јесте да имају стрпљења и да верују у ове момке. Борбу и велики труд и ангажман смо већ обећали приликом званичног представљања и од тога нема одступања", рекао је он.

Селекција првог тима још није завршена, најављен је долазак плејмејкера и евентуално крилног центра.

"Верујем да смо урадили добар посао и да смо довели оно што смо желели, играче који на више нивоа могу да одговоре захтевима овако великог клуба какав је Црвена звезда. Остаје нам место плејмејкера... Није лако наћи играча који може да одговори ономе што тражимо, а у складу са ограниченим средствима. При томе, морамо да радимо довољно стрпљиво како би у неким оквирима ангажовали право појачање. Верујем да ћемо успети у томе", рекао је Алимпијевић.

Нови тренер Звезде је, на крају, навео да је у клубу два месеца и да сваким даном све више схвата колико је то велики клуб.

"Притисак не осећам, само велику жељу да се уиграмо, да будемо спремни, играмо добру кошарку и да будемо успешни", рекао је Алимпијевић.

Црвено-бели ће у Београду, у среду, имати нову проверу против екипе Борца из Чачка

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара