Са лица места, "орлови" после друге победе на Евробаскету

Требало је издржати притисак турске публике као и чврсту одбрану турског тима, па на крају крајева и путу расположене играче домаћег састава. Све то издржао је српски тим у врло битној утакмици против Турске и однео победу.

"Мушка утакмица. Права, која с моје тачке гледишта може само да ме чини још више поносним на ове момке. Велике честитке за борбеност, за мирноћу коју су показали у кључним тренуцима, за које смо знали да ће да дођу. Знали смо да Турска игра на тројке, једна за другом за трећом, где су пробали да нас преломе. Мислим да смо у тим тренуцима задржали мирноћу, знали шта хоћемо и на кога да играмо. Сваки играч који је дошао са клупе дао је свој допринос екипи и ја им од срца честитам", рекао је Ђорђевић непосредно после меча.

Ношени подршком навијача турски кошаркаши су као у трансу шутирали тројке - Махмутолу је погодио пет, Осман три, Сипахи две, док је Коркмаз на све то додао једну, за чак 11 тројки нашег противника.

"Играли смо јако добро од почетка меча. Борбено смо изгледали у добрани свих 40 минута. Било је неких грешака, али мислим да смо сви дали свој максимум и да је ово апсолутно заслужена победа", рекао је Драгн Милосављевић.

Међутим, и Србија је има спреман одговр, који је стигао преко Богдановића и Јовића. Нови члан Сакрамента је убацио 17 поена, а нови плеј Бајерна два мање.

"Тешка утакмица, нисмо могли да је сломимо иако смо имали 10, 12 разлике у другој четвртини и никако да је преломимо. На крају је битно да се победи и да се сада одморимо јер сутра имамо утакмицу у пет (по турском времену)против Велике Британије", рекао је Богдановић.

Наредни меч Србија игра против Велике Британије у уторак од 16 сати, уз пренос на РТС-у. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се