Јовић: Спровели смо оно што радимо на тренинзима

Плејмејкер кошаркашке репрезентације Србије Стефан Јовић рекао је да је његова екипа у мечу против Турске успела да остане мирна и спроведе у дело све оно што ради на тренинзима.

"Сви који су гледали знали су, а знали смо и ми, да Турска у оваквом амбијенту неће да се преда. Млада екипа пуна енергије, игра незгодан зонски пресинг током читавог меча. Успели смо у последњој четвртини када се играло поен на поен да сачувамо кош и да будемо мирни у нападу, да спроведемо у дело све што радимо на тренинзима, све што нам је Сале причао свих ових дана", рекао је Јовић.

Кошаркашка репрезентација Србије победила је у Истанбулу селекцију Турске са 80:74 у утакмици трећег кола Групе Д Европског првенства. Србији је ово друга победа на шампионату Европе.

Један од најбољих на терену био је управо Јовић са 15 поена и девет асистенција.

На новинарску констатацију да су га турски кошаркаши доста пута остављали самог и да је он то кажњавао, Јовић је навео да он никада не "шутира на силу".

"Није то први пут да ме неко пушта да шутирам, само не треба дозволити да ја будем тај који ће да шутира неколико лопти у низу него треба да радимо супротно од онога што противник жели. Била је и она отворена тројка коју нисам желео да узмем јер се нисам осећао најбоље. Код мене неће бити тог дивљања. Када се добро осећам тада узимам шутеве, не шутирам на силу", рекао је Јовић.

Наредни противник Србије је Велика Британија, а Јовић је навео да је та селекција показала добру игру у прве три утакмице, иако има три пораза.

"Нису наивна екипа и нико их није 'одувао'. Морамо добро да се помучимо и да се ознојимо да бисмо извукли бодове из тог меча", рекао је Јовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се