Читај ми!

Србија утишала "Улкер арену"!

Турска - Србија 74:80. Кошаркаши Србије победили су у Истанбулу селекцију Турске са 80:74, у мечу трећег кола групе Д на Евробаскету. "Орлови" су водили готово током целог меча, Турци озбиљно припретили у финишу, али је екипа Александра Ђорђевића ипак успела да слави другу победу на шампионату. Сутра против Велике Британије од 16 часова.

Тешко, али веома заслужено Србија је забележила другу победу у трећем мечу на Европском шампионату. Турска је само једном, на пет минута до краја, успела да поведе, али је тај напад успешно одбијен, за врло важан тријумф.

Чак 21 аситенција и 40 скокова, уз много боље извођење слободних бацања него против Руса (16/22, односно 73%), омогућили су изабраницима селектора Ђорђевића да буду у предности, контролишу ток меча и утишају веома бучну истанбулску публику.

Стефан Јовић био је маестралан са 15 поена али и 9 асистенција, четири скока и две украдене лопте, а у другом полуврмену прикључио му се најбољи стрелац нашег тима Богдан Богдановић, на крају убацивши 19 кошева.

Мачван и Милосваљевић додали су по осам, Лучић и Бирчевић по седам а Марјановић је имао 6 поена.

Код Турака Махмутолу је забелжио 19 (пет "тројки"), Осман је имао 15 а Ерден 13.

Србија је сада на скору 2-1, док Турска има 1-2.

Наредни меч "орлови" играју у уторак од 16 часова против Велике Британије.

Ток меча: 

21.53 - Након баскеташког коша Јовића, Махмутолу са две тројке смањује на 57:56, а потом Осман још једном доноси прво вођство Турцима, што је иазвало реакцију српске клупе и минут одмора. Уследило је одличан понтерски период Богдановић, две везане тројке, улаз и два слободна бацања за враћање предности - 70:65. Потом Балбај погађа два од три пенала, а Јовић новом тројком враћа Србију на шест поена вишка, коју је до краја сачувала за коначних 80:74

21.35 - Последња деоница меча отворена је тројком Сипахија која је разгалила публику у "Улкер Арени", али ју је брзо стишао Милосављевић закуцавањем поред/преко Ердена.  

21.27 - Изједначена игра на старту другог дела, па након коша Маћвана са дистанце, Србија долази до 42:36 после три минута игре. Након по једне сјајне блокаде на обе стране, Јовић погађа тројку, која приморава Сариџу на тајм-аут после којег је значајно "снизио" петорку, која одмох доноси бољитак (тројка Османа и поени из полуконте Гулера), за нови прекид игре, коју овога пута позива српски селектор на 48:43. То је донекле уродило плодом, па се до краја треће четвртине предност Србије"попела" на 53:45

21.03 - Настављен је меч... 

20.48 - У истом ритму је Србија наставила и у другом кварталу. Полагање Мицића и кошеви Марјановића донесе поново двоцифрену предност. Међутим, Мелих Махмутолу веже две тројке "прекинуте" Мачвановом изгубљеном лоптом и "тера" Ђорђевића да тражи тајм-аут на 27:19. Међутим, након тог минута предаха настављају Турци у истом ритму, продуживши мини серију на 12:0 (27:25). Тај налет са четири везана поена Бирчевића, изазавао је рекацију турског селектора, након чијег тајм-аута Фејсеолу погађа за два. Уследило је оно што смо сви чекали скоро 17 минута - први кош, тачније тројка Богдана Богдановића за одлазак на седам поена предности 34:27. До краја 2/4 Турци смањују предност "орлова", па се на одмор одлази са резултатом 36:31.

20.23 - Сјајно је меч отворио први плејмејкер наше репрезентације Стефан Јовић, који након пет везаних поена, мајсторски проиграо Бирчевића и Лучића у контрама за почетно вођство од 10:6. Потом Штимац сјајно реализује 2+1 ситуацију, Мачван погађа "fade away", да би након Коркмазовог коша Драган Милосављевић од три изнуђена погодио два слободна бацања за 17:10. Уз још једну добру одбрану, Мачван поентира из контре, да би након сјаје акције Лазић аистирао Милосављевићу за максималних плус 11. До краја првог периода Чеди Осман је погодио тројку из наскока, за 21:13 после прве четвртине. 

20.00 - Почео је меч. Србија у петорци Јовић, Богдановић, Лучић, Бирчевић и Кузмић. 

19.50 - У току је представљање екипа... 

19.23 – Детаљи са припреме играча Србије уочи дуела са домаћином...

19.15 – 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво