Са лица места, слободан дан за "орлове" и припрема за Турску

Koшаркашку репрезентацију Србије у понедељак очекује нови тежак изазов - противник је домаћа селекција Турске, која ће имати подршку сигурно препуне дворане "Улкер арене". Меч је на програму од 20 часова, уз пренос на РТС-у.

Селектор Александар Ђорђевић и капитен Милан Мачван обратили су се у недељу новинарима у хотелу "Хилтон", у којем су смештени сви тимови групе Д.

Као и после утакмице са Летoнијом и меча са Русијом, селектор Ђорђевић је поносан на своје играче, а њихова озбиљност му даје снагу да верује како против Турске могу до нове победе на првенству.

"Ово је за нас изузетно битна утакмица да се вратимо на тај победнички колосек и наше позитивно расположење за последње две утакмице са Великом Британијом и Белгијом. Сигурно да Турци имају квалитет, пар НБА играча, базирају ове године игру на Семиху Ердену и Чедију Осману, тако да су вероватно то две највеће претње које имамо", рекао је Мачван.

Ђорђевић очекује да дуел са домаћином неће бити толико физички захтеван као онај против Русије, али ако буде потребно, његови кошаркаши спремни су да одговоре истом мером.

"Амбијент ће сигурно бити паклен, као што је увек. Они одатле и црпе ту енергију и снагу, са пуно трчања и доста удвајања и пресинга, тако да морамо да будемо јако пажљиви са лоптом, да не излазимо из наших оквира", поручио је Ђорђевић.

Kошаркаши Србије у недељу су одрадили тренинг у вечерњем термину, а утакмица са Турском на програму је у понедељак од 20 часова уз пренос на нашем Првом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара