Ђорђевић: Превише смо били нервозни, а то није наша игра

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је после данашњег пораза од Русије да је његова екипа била много нервозна и да му није јасно због чега.

"Пре десетак дана смо победили Русију и то никада не помаже. Ми ипак нисмо били ми, превише је нервозе било и морамо да радимо на томе да отклонимо", рекао је Ђорђевић новинарима у Истанбулу.

Кошаркашка репрезентација Србије изгубила је данас у Истанбулу од Русије са 72:75 (21:18, 17:22, 13:18, 21:17) у другом колу Групе Д Европског првенства.

"Постоји неки притисак на почетку сваког такмичења. Да ли је јучерашња утакмица изнела из нас ту неку енергију потребну за максималну концентрацију и да ли су играчи размишљали о тој јучерашној утакмици... Не знам", додао је он.

Србији је ово први пораз на Европском првенству, након што је у првом колу победила Литванију.

"Сигурно смо разочарени поразом, међутим, такво је такмичење да је једну екипу тешко победити двапут на истом такмичењу, то је старо правило. На овом такмичењу биће много утакмица 'на једну лопту'. Ми смо дошли до тога да се решава у завршиици после лоше игре. Били смо нервозни, нисмо извршавали задатке, нисмо градили скок, били смо недисциплиновани. Нико од играча не сме индивидуално да се оптерећује сада. Тим је ту да се изнесе ово, колико може и колико је потребно", казао је селектор Србије.

Он је додао да је и велики број промашених слободних бацања цена данашњег пораза.

Ђорђевић је рекао да ће екипа анализирати ову утакмицу и да ће се максимално спремити за наредни дуел, против Турске у понедељак.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара