Читај ми!

Русија нанела први пораз Србији

Србија – Русија 72:75 (крај). Кошаркаши Србије поражени су од Русије у другом колу групе Д на Евробаскету – 75:72. У врло изједначеном, тешком и физичком мечу боље су се снашли Руси, које је предводио веома расположени Швед са 22 коша. У нашем тиму најефикаснији Марјановић и Богдановић са по 19 поена. Следи дан паузе, па онда меч са домаћином Турском у понедељак од 20 часова.

Од самог старта меча видело се да ће то бити равноправан окршај два мотивисана противника, који ће бити решен у самом финишу. Тако је и било, али на жалост љубитеља кошарке у Србије, више концентрације и среће у финишу имали су Руси.

Меч је обележило играње у серијама два тима. Руси су рано дошли до 10:3, да би уласком Марјановића предност прешла на страну Србије. Ипак, потом се разиграо Алексеј Швед, по чијим нотама Руси преузимају вођство, које су у неколико наврата губили, али ипак сачували пред одлазак на велики одмор - 40:38.

Наставак је донео буђење нашег најбољег стрелца против Летоније, Богдана Богдановића, који је други део меча одиграо знатно боље, али ипак није имао посебно добро шутерско вече ( на крају из игре 6/14).

Међутим, Руси преко пробуђених Воронцевича, Мозгова и Курбанова успевају да пред крај треће четвртине дођу до седам, а касније и до двоцифрене предности.  

Уследио је потом последњи трзај српског тима, који је био покренут знатно бољом тимском одбраном, али је у финишу неколико лоших одлука у нападу и промашених бацања било пресудно да се доживи први пораз на шампионату.

На крају, Швед је убацио 22 поена, а Мозгов и Курбанов по 11 код руса, док су у нашем тиму најефикаснији били Марјановић и Богдановић са по 19.

Након дана паузе, Србија у понедељак игра против домаћина Турске од 20 сати. 

Ток меча: 

18.02 - Крај меча, Србија - Русија 75:72. Богдановић не успева да изнуди три слободна бацања, па потом маши прво а одмах затим намерно и друго, али ни Кузмић и Марјановић не успевају да ухвате лопту под кошем Руса, који односе врло важну победу.

17.35 - Серијом 9:1 на старту последње четвртине, Србија се враћа у резултатаски егал. Марјновић под кошем, уз тројку Лучића доводе "орлове" у знатно бољу ситуацију. Седам минута до краја.

17.22 - И даље рововска борба два тима, али и даље Русија, која је убацила чак 11 тројк, има предност после тридесет минута износи 58:51. Швед је и даље нерешива енигма за нашу одбрану, која данас није на препознатљивом нивоу...

17.14 - Прорадио је Богдановић у наставку (7 поена), али Руси и даље држе предност - 49:45.

16.50 - На полуврмеену, Русија води против Србије - 40:38. Играло се у серија у првом делу утакмице, последњи су имали Руси, који су на одмор отишли са два поена вишка. Марјановић најефикаснији у нашем тиму са 13 поне, док је на другој страни Швед убацио 11 кошева.

16.45 - Поново период боље игре Руса, Воронцевич убацује две тројке за 38:32. 

16.35 - Нешто бољи почетак Руса у другом кварталу. Швед наставља са одличном игром, која доводи његов тим у вођство 25:24. 

16.26 - Крај прве четвртине, Србија води против Русије - 21:18. Улазак Марјановића покренуо је остатак екипе, разиграо се Лучић а потом и Мачван, па "орлови" на први мини одмор одлазе са три поена вишка.

16.14 - Улазак Бобана Марјановић донео је бољи напад Србији, те је његових 7 везаних поена донело изједначење (10:10) и тајм-аут Базаревича.

16.06 - Након почетног вођства Србије које је донео Лучић тројком из угла, уследила је серија Руса од 10:0, коју тајм-аутом прекида Ђорђевић.

16.00 - Почео је меч. Прву петорку Србије чине Јовић, Богдановић, Лучић, Бирчевић и Кузмић. 

15.55 - Meч између Србије и Русије ће ускоро почети, у току је интонирање химни...

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара