Ђорђевић: Изузетно велика и битна победа

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да је победа против Летоније на старту Европског првенства веома важна за његову екипу.

"Изузетно велика и битна победа за нас. Јако сам поносан на играче како су одиграли данашњу утакмицу. На начин на који су изборили победу. Ово је сјајна екипа и велико поштовање њима", рекао је Ђорђевић новинарима у Истанбулу.

Кошаркашка репрезентација Србије победом је почела Европско првенство, пошто је данас у Истанбулу тријумфовала над селекцијом Летоније са 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) у првом колу Групе Д.

"Није нам баш нешто ишло у тим првим минутима и зато сам већ у раној фази изменио 11 играча. Морали смо атлетски да одговоримо Летонцима. Знате, постоје 'А', 'Б', 'Ц', а некада и 'Д' тактика... Једноставно тада се траже решења. Сваки промил енергије нам је јако битан на овом Европском првенству. Једино ми се не свиђа оволика минутажа Богдана Богдановића, али нека, најмлађи је, добиће још десет ако треба", рекао је Ђорђевић уз осмех.

Он је оценио да је већи притисак на утакмици имала његова екипа.

"Притисак је био на нама, јер када погледате имена Србија и Летонија, схаватите да они траже великог ривала, велико име да направе изненађење и стога је њима било лакше... Водили су, али када је било тврдо и чврсто, ту смо ми дошли до изражаја", рекао је он.

Ђорђевић је рекао да у раној фази Европског првенства не сме дођи до умора, али да његова екипа сутра неће имати тренинг пре меча са Русијом.

Селектор је рекао да његова екипа треба више да буде концентрисана на одбрану и да не дозвољава ривалима да постижу преко 70 поена.

"Ми пре свега морамо бити бољи у одбрани, да се 'побијемо' и да ту тражимо нашу снагу. Морамо ривале да спуштамо ка 70 поена... Пре свега концентрација у одбрани, а после у нападу шта дође, које решење пронађемо", рекао је Ђорђевић.

Он је казао да његова екипа мора да буде још концентрисанија у предстојећој утакмици против Русије, јер су Руси "изузетно спремни".

Ђорђевић се жалио и на одлуку Фибе, која је захтевала да сви гледају филмове о суђењу, али да то данас на утакмици против Летоније није видео на делу.

"До 12.30 синоћ су нас задржали, да бисмо гледали видео који је Фиба припремила о флопингу, забрани померања ноге шутера и ништа од тога нисам видео на паркету данас. Нисам видео да моји играчи падају и глуме. Нити једног! А упозорење је добио мој играч Милан Мачван, када је био фаулиран. Не знам који им је план, да се дође до неких резултата", љутито је рекао Ђорђевић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара