Мачван: Сви се боре, свима је стало и ја сам задовољан

Капитен кошаркашке репрезентације Србије Милан Мачван рекао је да је задовољан првом утакмицом његове екипе на Европском првенству и победом над Летонијом и истакао да му је част што предводи тим који се бори и не одустаје.

Кошаркашка репрезентација Србије победом је почела Европско првенство, пошто је у Истанбулу тријумфовала над селекцијом Летоније са 92:82 (21:24, 24:23, 20:13, 27:22) у првом колу Групе Д.

"Прва утакмица је увек најтежа да се одигра. На почетку смо имали мало проблема да бранимо њихов шут јер су нас напали са практично пет спољних, сви могу да рашире и много је тешко да се адаптираш на одбрану један на један. Мислим да смо одиграли твдро, имали смо неке грешке у одбрани које треба да исправимо, превасходно ја у другом полувремену, али момци су то надокнадили, играли мушки и у последња два минута преломили утакмицу", рекао је Мачван новинарима после утакмице.

Мачван је навео да ће данашња победа значити његовој екипи на пољу самопоуздања, али је додао да морају да наставе да раде.

"Играмо добро, боримо се, нисмо одустајили и после лошијег старта и кад су нас стизали. Имамо карактер, сви се боре, свима је стало и ја сам задовољан. Част је бити капитен овим момцима", рекао је капитен репрезентације.

Изабраници Александра Ђорђевића већ у суботу играју нови меч, а противник у другом колу ће им бити Русија.

"Русија има јако квалитетан ростер. Одиграли смо једну добру утакмицу против њих у Немачкој. Предводи их Алексеј Швед, он је страшан играч један на један, вероватно ће наш фокус бити да њега зауставимо јер нам је правио доста проблема у Немачкој", рекао је Мачван.

И Марко Гудурић се сложио да ће данашња победа доста значити његовој екипи.

"Задовољан сам, победили смо, то је најважније, свако је дао свој максимум и то је било довољно за победу. Значи доста ова победа за наставак турнира. Стварно је била тешка утакмица, мушки смо се борили, поготово друго полувреме кад смо стисли у одбрани. Идемо даље... Русија је сјајна екипа, али на нама је да се што боље спремимо и максимално уђемо у утакмицу", рекао је Гудурић.

Центар Бобан Марјановић навео је да његову екипу у суботу чека тежак меч против Русије.

"Тешка утакмица, нервоза на почетку, доста промашених шутева... На срећу, завршило се победом за нас, тако да можемо да будемо срећни. Сутра нас чека тежак противник, Русија игра јако снажно, улазе у сваки контакт, нешто слично као ми", рекао је Марјановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара