Богдан диригент, Србија савладала Летонију

Србија – Летонија 92:82. Кошаркаши Србије победом су почели наступ на Европском првенству у Истанбулу. "Орлови" су можда и теже него што је очекивано савладали Летонију, иако је ривал у једном тренутку имао двоцифрену предност. Богдановић вођа нове генерације, постигао 30 поена, дабл-дабл Мачвана. Наредни меч Србија игра у суботу против Русије (16.00, РТС 1).

Ако се по јутру дан познаје – биће ово добар шампионат за Србију. "Орлови" су у првом мечу на Европском првенству савладали Летонију са 92:82 и показали да су спремни за највеће напоре.

Утакмица је била много тежа него што коначан резултат показује. Летонија се показала као врло незгодан противник, која ће вероватно на шампионату имати запажен резултат, али против колективне игре Србије и незаустављивог Богдана Богдановића није могла више.

Богдановић је на крају постигао 30 поена и показао да је нови предводник "орлова", док је капитен Мачван био одличан са 14 поена и десет скокова. Бобан Марјановић додао је 13 поена, док је добру епизодну улогу имао Гудурић са девет поена.

На другој страни истакао се Даирис Бертанс са 23, Порзингис је додао 18, Давис Бертанс 16. 

Изабраници Александра Ђорђевића ушли су у меч помало успавано, дозволили Летонцима да поведу и са 12 поена разлике. Порзингис и Даирис Бертанс готово да нису промашивали, али "орлови" нису дозволили противнику да се одлепи, већ су полако топили предност.

Летонци су имали минималну предност на полувремену (47:45), али је у наредних десет минута Србија одиграла одличну одбрану и ушла у последњу четвртину са 65:60.

Када се очекивало да "орлови" уђу у мирну завршницу, Летонија са две везане тројке поново долази до предности (75:74), али после коша уз фаул Јовића и нарочито после "бомбе" Богдановића за 88:79, било је јасно да је меч завршен.

Србија ће другу утакмицу на шампионату одиграти у суботу, а противник је селекција Русије (16.00, РТС 1).

Овако је протекао меч: 

17.52 – Крај меча, Србија је савладала Летонију са 92:82. 

17.48 – "Бомба" Богдана Богдановића за вођство Србије од 88:79. До краја меча остало је још 37 секунди. 

17.43 – Ушли смо у последња два минута меча, Србија води са 80:77.

17.34 – Средина последње деонице, а Србија води са 73:67.

Делује да ствари иду својим током. Одлична одбрана Србије у другом полувремену даје за право "орловима" нешто неефикаснији напад. Летонија покушава да уђе у неизвесну завршницу. 

17.25 – Поново Богдановић погађа у последњој секунди треће четвртине, после чега Србија води са 65:60.

Одлична одбрана Србије у трећој четвртини. Летонци су постигли само 13 поена, док су имали чак седам изгубљених лопти (у првом полувремену имали само једну).

Србија је четвртину одиграла без Лучића и Марјановића. Богдановић је сакупио 19 поена, Марјановић је на 11, Мачван има 10. Даирис Бертанс је постигао 16, Порзингис 12. 

17.12 – Средина игре у трећој деоници, Србија води са 53:51.

Порзингис је направио четврту личну грешку, што би требало да олакша посао Србији у наставку меча. Србија води, али Летонци не одустају. 

17.04 – Настављен је меч у Истанбулу. 

16.49 – Полувреме, Србија – Летонија 45:47.

Летонци поготком Пеинерса у последњој секунди стиже до предности на полувремену. Богдановић најефикаснији на мечу са 15 поена, Марјановић је додао 11. На другој страни, Даирис Бертанс има 13, Порзингис 12.

Србија је најубедљивију предност имала после закуцавања Марјановића – 39:32. 

"Орлови" су доминантни у скоку (26:17), али имају више изгубљених лопти (4:1). Србија тројке шутира солидних 4/9, Летонија 6/13.

Лучић има четири личне грешке, Марјановић три, што би могао бити потанцијални протблем за Србију у наставку меча. 

16.34 – Средина игре у другој четвртини, Србија коначно води – 32:30.

Богдановић предводи "орлове" са 13 поена, Лучић је додао седам. На другој страни Порзингис је преузео палицу од Бертанса са 12 поена. 

16.22 – После прве четвртине, Летонија води са 24:21.

Имали су Летонци и 12 поена предности, али се Србија серијом од 8:0 вратила у игру. Даирис Бертанс најефикаснији на мечу са 11 поена, Богдановић је постигао девет (две тројке).

16.08 – Средина игре у првој четвртини, Летонија води са 10:5.

Успорено су почели меч "орлови", нарочито у нападу. Летонци постигли две тројке, на другој страни Мачван најефикаснији са четири поена. 

16.00 – Почео је меч. 

15.59 – Прва петорка Србије: Јовић, Богдановић, Лучић, Мачван и Кузмић. 

15.55 – У "Фенербахче Улкер" арени интонирају се химне две државе, ускоро ће почети први меч Србије на Европском првенству.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара