Порзингис: Биће тешко, српска школа кошарке једна од најбољих на свету

Летонски кошаркаш Кристапс Порзингис рекао је да очекује тешку утакмицу против Србије на Европском првенству, пошто је њена школа кошарке увек била једна од најбољих на свету.

"Биће тешка утакмица, Србија је јака и то знамо. Играо сам са бројним српским играчима у клубовима и знам какву кошарку могу да играју. Српска школа кошарке увек је била једна од најбољих на свету. Биће изузетно тешко, али бићемо спремни. Не плашим се ниједног играча, такав ми је менталитет, али као тим Србија је увек била тежак противник. Покушаће да буду агресивни, да ми 'уђу у главу', да играју чврсто и на то морам да будем спреман", рекао је Порзингис новинарима у Истанбулу.

Европско првенство за кошаркаше почело је данас, а прву утакмицу на турниру Летонија ће играти у петак од 16 часова против Србије у Истанбулу.

Порзингис је имао проблема са повредом колена због чега су медији спекулисали да неће играти на Европском првенству, али је кошаркаш Њујорка тражио да наступа за државни тим.

"Имао сам повреду, али није било ништа озбиљно, био сам на третманима и концентрисао се на колено, желео сам да будем спреман за турнир", рекао је он.

Упитан о шансама Летоније на турниру, Порзингис је рекао да верује да његова екипа има добре шансе да направи нешто велико.

"Идемо из утакмице у утакмицу, не желимо да размишљамо много унапред, али уз шутере кој имамо, таленат и искуство са клупе које имамо, можемо да одемо далеко и направимо велике ствари", навео је Порзингис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара