Страст, понос, креативност – баскеташи Србије три на три

Нови Сад данас има светске прваке у новом олимпијском спорту: баскету три на три. Колико се баскет три на три разликује од кошарке као спорта, како и где тренирају званично најбољи баскеташи на свету и да ли се већ спремају за Олимпијске игре у Токију? У српској Атини њихов спартански дух искушавао је Александар Стојановић.

Баскет три на три игра 250 милиона људи широм света. Из Новог Сада долази екипа која је најбоља на планети у том спорту. Зато нема бољег места да се представе момци који су без премца на свету и то у новој олимпијској дисциплини. 

Они су прваци света 2012, 2016. и ове године су одбранили титулу. Мишљења су да је то најлепши тренутака у животу када је спортска каријера у питању. Невероватно поносно се осећају. Кажу, има доза неке бесмртности у свему томе.

Једна ствар која краси све њих је тај победнички менталитет и жеља да напредују из дана у дан. Они желе да побеђују и просто су тужни када изгубе. То је та разлика између шампиона и просечних спортиста.

Вест да је баскет постао олимпијски спорт није ништа променила у њиховом раду. Има доста времена до ОИ. Наравно они желе да иду корак по корак, а први је да се квалификују, а свесни су чињенице да им је ово можда и последња шанса да оду на највећу светску спортску свечаност.

Овако описују себе и љубав према овом спорту – страст, понос, креативност, ипровизација, интелигенција, агресивност, енергија и бесмртност.

Годишње одиграју око 20 турнира, много времена проводе заједно, а права потврда пријатељства је да никада не досаде један другом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво