Мачван: Сале је наш духовни вођа; Богдан: Преузећу одговорност

Српски кошаркаши Милан Мачван и Богдан Богдановић поручили су да, упркос бројним повредама, верују у успех на Европском првенству.

"Кад се ради са Салетом, увек постоји притисак, има лудачку енергију, он је наш духовни вођа. Пуни смо оптимизма и верујем да ћемо направити добар резултат", рекао је Мачван новинарима дан пред полазак у Истанбул.

Мачван је истакао да екипа спремно дочекује ЕП.

"Очекује нас Летонија, добра су екипа на челу са Порзингисом, ту су још Стрелнијекс, Тима, браћа Бертанс... Да ли могу на Порзингиса? Не бежим од судара", поручио је крилни центар Бајерна, уз констатацију да међу "орловима" влада одлична атмосфера.

Шутер Сакрамента Богдан Богдановић спреман је да преузме одговорност.

"Ова година је специфична за нас због повреда, природна селекција се направила, али шта је ту је. Идемо да се боримо. Превазишао сам оптерећење, спреман сам да преузмем велику улогу", рекао је Богдановић.

Богдановић каже да не жели калкулације и избор противника у нокаут фази, већ све победе.

"Сале нам улива невероватну дозу самопоуздања, али ми је криво због повреда, баш зато што су се проредила првенства. Идемо полако, од меча до меча", закључио је Богдановић.

Српски кошаркаши у петак почињу наступ на ЕП против Летоније, дан касније састају се са Русијом, а потом са Турском (4. септембар), Великом Британијом (5. септембар) и Белгијом (7. септембар).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво